Menü

Batman Basın

Geri Dön

Muhtarlardan "Batman'a sahip çıkın" çağrısı

03 Ağustos 2019, 20:49

Batman'da bir araya gelen Tüm Muhtarlar Derneği üyeleri, Büyükşehir olma yolunda ilerleyen Batman'ın birçok sorunu olduğunu belirterek, "Şehrimizin hangi eksiklerine el atarsak atalım elimizde kalan bir yaşam sürdürüyoruz." dediler.

Batman'da bir araya gelen muhtarlar, "Yetki verdiğimiz kimseler sorunlarımızın çözümünde istenilen düzeyde etkili olamamış, şehrimiz adeta sahipsiz kalmıştır." diyerek Batman'a sahip çıkılması çağrısında bulundular.

Batman'da bir araya gelen Tüm Muhtarlar Derneği üyeleri yaptıkları basın açıklamasında, Büyükşehir olma yolunda ilerleyen Batman'ın birçok sorunu olduğunu belirterek, "Şehrimizin hangi eksiklerine el atarsak atalım elimizde kalan bir yaşam sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu. Muhtarlar, ilin sorunlarının çözümüne yönelik herkesi sorumluluk almaya çağırdı.

Muhtarlar adına açıklama yapan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, Batman'ın geçmişten gelen sorunlarının olduğunu belirterek, çözülmeyen sorunların kördüğüm haline geldiğini ve aşılamadığını belirtti.

Batman'ın etkili bir lobisinin olmayışından yakınan Padir, yetki verdikleri kimselerin sorunların çözümünde istenilen düzeyde etkili olamadıklarından şehirlerinin sahipsiz kaldığını dile getirdi.

Padir, "Yetki verdiğimiz kimseler sorunlarımızın çözümünde istenilen düzeyde etkili olamamış, şehrimiz adeta sahipsiz kalmıştır. Çok tabidir ki 'ağlamayan bebeğe mama verilmez' ama galiba biz lobi mekanizmasını tam manasıyla işletemediğimizden olacak ki, istenilen düzeyde hakkımız olanı alamıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eğitimde de başarısız bir sezon geçirdik"

Batman'ın sorunlarına değinen Padir, eğitimde de kötü bir sezon geçirdiklerini kaydetti. Geçen yıllarda üniversite sınavlarında Batman'ın Türkiye ortalamasında ilk 15'lerde iken şimdi 72'inci sırada olduğunu söyleyerek durumu "Üzücü ve utanç verici" olarak niteledi.

Batman'ın birçok sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Padir, söyle devam etti:

"Eğitimde de çok başarısız bir sezon geçirdik. Geçmiş yıllarda başarı sıralamamız ilk 15'lerde iken, şu an LGS başarı sıralamasını 72'inci sırada tamamlamamız çok üzücü ve utanç vericidir. İluh Deresi'nin ıslahı yıllardır kanayan yara olarak devam etmektedir. Nitekim 2006 yılında ilimizde yaşanan sel felaketinde onca tahribata, ölümlere ve acılara rağmen o bölgemizi 'afet bölgesi' kapsamına alamadık. Nüfusu 600 bini bulan ilimizde ne yazık ki günde 2-3 uçak seferi ancak yapabiliyoruz. Bu nedenle halkımız hem pahalı yolculuk yapıyor, hem de çoğu zaman uçakta yer bulamıyoruz. 500 yatak kapasiteli hastanemiz bir an olsun gündemden düşmüyor ancak şu ana kadar bir arpa boyu ilerleyemedik. Bizden hem nüfus yoğunluğu hem de gelişmişlik bakımından daha düşük iller tıp fakültesini almış iken, biz ise fakültenin gelecekteki müjdesini dahi alamıyoruz. Kamu hastanelerimiz yetersiz ve ihtiyaca cevap veremiyor. Öyle ki; Bölge Hastanemizde sıra alıncaya kadar ortalama en az 1,5 saat beklemek zorunda kalıyoruz."

"İlimizin sorunlarına neşter vurmayı hedeflemekteyiz"

Herkesi ilin sorunlarına ilişkin sorumluluk almaya davet eden Padir, "Tüm Muhtarlar Derneği olarak bizler sadece şehrimizin sorunlarından bazılarına değindik. Ne var ki; şehrimizin hangi eksiklerine el atarsak atalım, elimizde kalan bir yaşam sürdürüyoruz. Bizim çağrımız şudur ki; 'Batmanlıyım' diyen her STK ve sorumlu bileşenleri, sorunlarımıza duyarlı olmaya davet ediyor, STK'lar olarak en kısa zamanda bir araya gelip Büyükşehir'e aday olan ilimizin sorunlarına neşter vurmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön