Menü

Batman Basın

Geri Dön

"Hazreti İsmail gibi Rabbimize teslim olmalıyız"

13 Ağustos 2019, 16:27

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman’da düzenlenen geleneksel bayramlaşma programına halk yoğun ilgi gösterdi.

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da zikir halkaları oluşturarak bayramlaşan Peygamber Sevdalıları Vakfı, toplu bayramlaşma programıyla halkın birbirleriyle kaynaşmasına vesile oluyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğünce Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde ikindi namazına müteakip Ağız ve Diş Merkezi yanındaki parkta düzenlenen programa halkın yoğun katılım gösterdiği görüldü.

Bayramlaşma töreninde oluşturulan zikir halkasında bir araya gelen platform üye, gönüllüleri ile halk, çektikleri salâvat ve tekbirler eşliğinde birbirleriyle musafaha yaparak bayramlaştılar.

Etkinliğe; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki partililer, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, STK temsilcileri ve çok sayıda kanaat önderi ile âlimler de katıldılar.

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Kılıçarslan, "Rabbim bu bayramları emperyalistlerin ve uşaklarının zulmü altındaki Müslümanların kurtuluşuna, vahdet ve birliklerine vesile kılsın. Ki, Müslümanlar bu zilletten, ihtilaflardan kurtulsunlar. Rabbim bu bayramları günahlarımızın affına vesile kılsın. Rabbimden iman ehline her şeyi anlayabilecekleri bir akıl ihsan etmesini diliyorum." temennilerinde bulundu.

"Kur’an ve sünnet ışığında tüm Müslümanlar birliklerini sağlamalı"

Bugün bütün emperyalistlerin Müslümanlara karşı birliklerini sağladıklarını belirten Kılıçarslan, "Bugün Müslümanlar sadece birbirleriyle uğraşmaktadırlar; fitne ve fesatlar, kan ve katliamların hepsi Müslümanların arasında yaşanmaktadır. Yahudiler, Hristiyanlar, Sosyalistler Müslümanlara karşı birliklerini sağlamış, ittifak kurmuşlardır. Ama maalesef katliam, iftira ve ihtilaflar ise Müslümanların arasındadır. Kur’an ışığında ve sünnet doğrultusunda Kürd, Türk, Arap, Fars ve tüm Müslümanların vahdet içerisinde birliklerinin sağlanması için Rabbimize dualarda bulunmalıyız." diye konuştu.

"Hazreti İsmail gibi bizler de Rabbimize hakkıyla teslim olmalıyız"

Küfre karşı Müslümanların birliklerini sağlamaları gerektiğini söyleyen Kılıçarslan, "Rabbimiz yakın bir zamanda emperyalist güçlere karşı Müslümanlara zafer nasip edecektir. Hazreti İsmail gibi bizler de Rabbimize hakkıyla teslim olursak şer güçlere karşı galip geleceğiz. Malımız, canımız, her şeyimiz Allah’ındır. Allah biz Müslümanlardan canımız ve malımızla ceht etmemizi, çalışmamızı istiyor, ta ki Kur’an hâkim olana kadar. Bizler bu dereceye gelmeyene kadar ve birliğimizi sağlamayana kadar küfrün zulmü altında zelil içerisinde kalmaya devam edeceğiz. Rabbimizden Müslümanları içinde bulundukları zilletten kurtarmasını, aralarında vahdeti sağlamalarını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Program Kılıçarslan’ın yaptığı dua ile son buldu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön