Menü

Batman Basın

Geri Dön

PKK saldırısında hayatını kaybeden 2 Batmanlı için tören

13 Eylül 2019, 16:44

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 2 Batmanlı, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede, PKK tarafından yola döşenen patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 7 vatandaş hayatını kaybederken 13 sivil ise ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden 2 Batmanlı, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

PKK'nın saldırısı sonucu hayatını kaybeden İhsan Çelikbilek (43) ile Mehmet Bozyel (17) için Batman Valiliğinde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Batman Valisi Hulusi Şahin, Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, vefat edenlerin aileleri ve vatandaşlara katıldı.

Tören alanına Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, TBMM Başkanı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Batman Valiliği adına çelenk bırakıldı.

Vefat eden Çelikbilek ile Bozyel'in cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından Çelikbilek ile Bozyel'in özgeçmişleri okundu.

Törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Bu ülkenin ve bu coğrafyanın kanına doymayan, onlara acı çektirmekten bıkmayan, insanlıktan nasibini almamış birileri, sadece geçimini temin etmek maksadıyla işi odun toplamak olan, başka hiçbir vebali olmayan insanların akıtılan kanları üzerine burada toplandık. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bu topraklarda hep birlikte yaşamamanın çok ağır bedelini bu coğrafyayı vatan tuttuğumuz günden bu yana hep ödüyoruz. Gerekirse bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Ancak insanlığın bu kadar kalleş, adi ve alçak olabilmesini tahammül edemiyoruz. İsyanımız bunadır. Onlar ne yaparsa yapsın bu ülkenin toprakları üzerinde gözü olanların birlik ve güvenimize karşı maşa olarak kullananların hedefleri ne olursa olsun biz Allah'ın izniyle bu topraklar üzerinde ilelebet bir ve beraber olarak yaşamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından dua yapıldı. Duanın ardından İhsan Çelikbilek'in cenazesi İkiztepe (Girbêrêşk) Mahallesinde bulunan mezarlığa Mehmet Bozyel ise Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegözü (Kanîreva) köyü Mezarlığına götürülerek defnedildi.

İhsan Çelikbilek

Sabri ve Ganime oğlu, 07.12.1976 Sason doğumlu İhsan Çelikbilek, Batman Sason Heybeli köyü nüfusuna kayıtlı. Diyarbakır ili Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu aracın geçişi esnasında PKK tarafından el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucu hayatını kaybetti. Evli olup, 4 erkek 2 kız olmak üzere 6 çocuk babasıydı.

Ayrıca vefat eden Çelikbilek'in erkek çocuklarından Hüseyin Çelikbilek (23) aynı saldırıda yaralanarak Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmış ve alınan bilgiler neticesinde sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir.

Mehmet Bozyel

Ahmet ve Hanım oğlu 02.12.2002 Batman doğumlu Mehmet Bozyel, Batman Sason Başyayla nüfusuna kayıtlı. Bozyel, Diyarbakır ili Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu aracın geçişi esnasında PKK tarafından el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bozyel, bekar olup 3 kız 3 erkek olmak üzere 6 kardeşi bulunmakta. (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön