Menü

Batman Basın

Geri Dön

Semt polikliniği hasta kabulüne başladı

16 Eylül 2019, 11:08

Batman’da bir süre önce yapımına başlanan Bayındır Semt Polikliniği hizmet vermeye başladı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yoğun iş yükünü azaltmaya yönelik yapılan semt polikliniği, hasta kabulüne başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, farklı branşlarda poliklinik hizmeti verileceğini söyledi.

Polikliniğin hasta kabulüne başladığını aktaran Pamukçu, “Batman İl merkezinde hizmet vermekte olan Batman Bölge Devlet Hastanesi ve Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yoğun olan mevcut hasta yükünü azaltmak ve sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırmak amacı ile Bayındır Mahallesinde bir süre önce başlatmış olduğumuz semt polikliniği tamamlanmış olup, hasta kabulüne başlamış bulunmaktadır. Batman Bölge Devlet Hastanesine Bağlı Bayındır Semt Polikliniği Bayındır Mah. 3607 Sok No:56 konumda bulunan binada Bayındır Aile Sağlığı Merkezi ile beraber hizmet vermektedir.  2 poliklinik odalı dâhiliye, 2 poliklinik odalı çocuk hastalıkları,  2 poliklinik odalı kadın hastalıkları, 1 poliklinik odalı KBB, 1 poliklinik odalı genel cerrahi, radyoloji polikliniği ve 1 poliklinik odalı göz hastalıklarından oluşan branşlar hizmet verecektir.” dedi.

Polikliniğin gerekli donanıma sahip olduğunu ifade eden Pamukçu, “Tüm birimler ve tıbbi cihazlar son teknoloji ile donatılmış olup, semt polikliniğinde röntgen cihazı, göz muayene cihazları, kan alma birimi, hasta kabul, laboratuvar, acil müdahale odası, NST odası, pansuman odası, ultrason ve radyoloji odası bulunmaktadır. 10 doktor, 5 hemşire, 4 otomasyon görevlisi, 2 radyoloji teknisyeni, 5 temizlik personelinin hizmet vereceği Bayındır Semt polikliniğinin semt sakinlerine ve Batman’a hayırlı olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön