Menü

Batman Basın

Geri Dön

Çevre temizliği dinimizin emri

21 Eylül 2019, 21:32

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği Başkanı Sıtkı Güneş, çevre temizliğinin insan sağlığı açısından önem arz ettiğini belirterek vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, "21 Eylül Dünya Temizlik Günü" dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Çevre temizliğinin insan sağlığı açısından önem arz ettiğini belirten Güneş, vatandaşların temizliğe azami ölçüde riayet etmesi gerektiğini söyledi.

Sadece vatandaşların değil belediyenin de çevre temizliğine önem göstermesi gerektiğini vurgulayan Güneş, "Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde, ‘Allah-u Teâlâ temizdir, temiz olanları sever.’ buyurmuştur. O yüzden toplumun temizliğe dikkat etmesi gerekir. İnsanlar temizliğe azami ölçüde riayet etmelidir. Çünkü bu sokaklar, caddeler, kent bizimdir. Burada yaşayan bizleriz. Kentimizi temiz tutmamız gerekir." dedi.

"Tükürük hastalığa sebep olmaktadır"

Çöplerin gelişigüzel atılmaması gerektiğini ifade eden Güneş, "Şoförler araçlarından dışarıya gelişigüzel pet şişe atmaktadır. Bunu yapmamaları gerekir. Çöplerini biriktirip en yakın çöp kutularına atmalarını istiyoruz. Şehir içlerinden geçen beton mikser araçlarından cadde üzerine beton dökülmektedir. Bu durum çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Bunun önüne geçilmesi gerekir. Ayrıca kimi vatandaşlarımız yere tükürmeyi bir alışkanlık haline getirmiş. Bu hastalığa sebep olmaktadır. Vatandaşlarımızdan yere tükürmemelerini, izmaritlerini yere atmamalarını istiyoruz." diye konuştu.

"Yüksek sesle dinletilen müzikler rahatsızlık vermekte"

Gürültü kirliliğine de dikkat çeken Güneş, "Vatandaşlarımızın bir başka şikâyeti ise, alışveriş mağazalarında yüksek sesle dinletilen müziklerdir. Yüksek sesle dinletilen müzikler insanı rahatsız etmektedir. Yine yüksek sesle geceleri bazı vatandaşların araba kullandıklarına şahit olmaktayız. Bu durum gürültüye sebep olmaktadır. Bu durumu tasvip etmek mümkün değildir. Vatandaşlarımızın bu rahatsız edici durumlardan kaçınmaları gerekir. Hiç kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

"Su kanalları kirden geçilmiyor"

Şehir içinde ve dışında geçen su kanallarındaki temizliğe de önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, son olarak şunları söyledi:

"DSİ’ye ve belediyeye ait su kanallarının çoğu zaman kirden, çamurdan geçilmediğini görüyoruz. Belediyenin ve DSİ’nin su kanallarında temizliğe önem vermelerini istiyoruz. Bu kanalların temiz olması çevre için de güzel olur. Sürekli bu kanalların temizlenmesi gerekir." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön