Menü

Batman Basın

Geri Dön

'İlin kültürel gelişimi açısından kitap fuarları önemlidir'

27 Ekim 2019, 11:41

Batman'daki kitap fuarına gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini belirten HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, bir ilin kültürel gelişiminde kitap fuarlarının önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Batman Valiliğinin katkılarıyla düzenlenen ve 19-27 Ekim tarihleri arasında 100 yayınevi ile 80 yazarın katılımıyla Batman'da üçüncüsü düzenlenen kitap fuarı bugün sona eriyor.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz beraberindeki heyetle, Batman halkının yoğun ilgi gösterdiği 'Batman 3'üncü Kitap Fuarı'nı ziyaret etti.

Durmaz ve beraberindekiler, yazar ve yayınevleri sahipleriyle de görüşerek bir süre sohbet edip kitap satın aldı. Ayrıca Durmaz, fuara gelen vatandaşlara da sıcak ilgi gösterdi.

Fuar ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Durmaz, kitap fuarına gösterilen ilginin kendilerini oldukça sevindirdiğini kaydetti. Toplumun kitap okumaz hale geldiğini ifade eden Durmaz, okuma oranlarını artıran fuar çalışmalarının önem arz ettiğini dile getirdi.

"Kitap fuarlarının açılmasını önemsiyoruz"

Kitap fuarlarının önemine dikkat çeken Durmaz, "Özellikle bir ilin kültürel gelişimi açısından fuarların açılması çok önemlidir. Bu hususta kitap fuarlarının açılmasını önemsiyoruz. İlimizde bu yıl kitap fuarının üçüncüsü açıldı. Biz de bu düşüncelerle kitap fuarını ziyaret ettik. Fuar ziyaretimizde hem yazarlarla hem de yayınevi sahipleriyle bir görüşmemiz oldu. Onlardan kitap fuarıyla alakalı değerlendirmelerini aldık. Bu sene fuara gösterilen ilgiden çok memnundular. Öğrencilerin, vatandaşların bayağı ilgi gösterdiğini söylediler. Hem vatandaşlarımızın hem de öğrenci kardeşlerimizin kitap fuarına ilgi göstermiş olması bizleri sevindirmiştir." diye konuştu.

"Okumayla alakalı sıkıntılar var"

Kitap fuarlarının önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, "Fuar kültürünün oluşması bizleri mutlu etmektedir. Okumayla alakalı şu anda mevcut durumda sıkıntılarımızın olduğunu biliyoruz. Genel itibariyle okumayan bir toplum olmuşuz. Okumayla aramızın daha iyi olabilmesini sağlayacak bu tür fuar çalışmaları önemlidir. Dolayısıyla Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk emri olan 'Oku'yu kendi hayatımıza uygulama adına bu tür çalışmalara önem veriyoruz." dedi.

"Hedefimiz ilimizdeki okuma oranlarını artırmak"

Batman'da okuma oranlarının artırılmasına yönelik çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Durmaz, son olarak şunları söyledi:

"Daha önce de ilimizdeki kitap okuma oranlarının artırılması adına çalışmalar yapmıştık. Bir müddet önce kitap okumaya yönelik farkındalık oluşturma amacıyla bir proje başlatmıştık. Bu projemiz kapsamında çeşitli ziyaretler yapmış ve bu ziyaretler neticesinde de elde ettiğimiz verileri bir rapor haline getirip kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu çalışmalardaki hedefimiz ilimizdeki okuma oranlarını artırmaktı. Son zamanlarda yapılan çalışmaları görüyoruz. Kitap fuarlarına gösterilen ilgiyi görüyoruz. Bu da ilimizdeki okuma oranlarının eskiye nazaran daha üst seviyelerde olduğunu gösteriyor. Elbette bu da olumlu gelişmelerdir. İlimizde okuma oranlarının artırılması için çalışmalara devam edeceğiz. Aynı zamanda yapılacak çalışmalara da katkı sunmaya devam edeceğiz." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön