Menü

Batman Basın

Geri Dön

"Öğretmene saldırı eğitim sistemine yapılan bir saldırıdır"

02 Kasım 2019, 13:12

Öğretmenlere yönelik sözlü ve fiili saldırıları kınadıklarını ifade eden Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, bu saldırıların önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Öğretmenlere yapılan saldırıların eğitim sistemine yapıldığını belirten Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, öğretmenlere gereken önemin verilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-öğretim işlerinin en önemli unsurunun öğretmenler olduğunu, öğretmenlere yapılan saldırıların eğitim sistemine yapıldığını söyleyen Çaplık, öğretmenlere gereken önemin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Öğretmenlere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Çaplık, bu tür saldırılara karşı ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Son zamanlarda öğretmenlere karşı saldırıların arttığına işaret eden Çaplık, “Son zamanlarda öğretmenlerimize yönelik ciddi saldırıların olması eğitim camiamızı içinden çıkılmaz bir hale getirmiş durumdadır. Zira eğitim-öğretim işlerinin en önemli unsuru öğretmenlerdir. Öğretmenin pervasızlaştırıldığı bir süreçte eğitim-öğretimde kaliteyi, güzelliği beklemek mümkün değildir. Öğretmenlere yapılan saldırı aslında eğitime yapılan bir saldırıdır. Bu da hafızalarımızda gerçekten eğitime gereken önemin halen verilmediğini göstermektedir.” dedi.

“Ciddi tedbirler alınmalı”

Öğretmenlere gereken değerin verilmesi gerektiğini belirten Çaplık, “Biz Eğitimciler Cemiyeti olarak şunu istiyoruz; ülkenin neresinde olursa olsun hiçbir eğitimciye yönelik bir kabul edilemez ve buna yönelik yapılan saldırılara karşı da ciddi bir müeyyideyle tedbir alınması gerektiğine inanıyoruz. Zira öğretmene değer verilmiyorsa öğretmene değer verilmiyor demektir. Eğitimin kaliteli hale gelmesi, eğitimin ciddi anlamda sorunlarının önlenebilmesi ancak ve ancak öğretmene gereken değerin verilmesiyle bunun aşılabileceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

“Öğretmenlere saldırı asla kabul edilemez”

Saldırılara karşı caydırıcı cezaların verilmesini talep eden Çaplık, son olarak şunları söyledi:

“Son zamanlarda öğretmenlere yönelik saldırıların tamamını kınıyoruz, onların faillerinin cezasız kalmaması yönünde aksatılmadan alınmasını talep ediyoruz. Bu noktada Eğitimciler Cemiyeti olarak şunu söylemek istiyoruz ki; eğitimin en önemli unsuru öğretmendir, öğretmen değerlidir ve bu toplumun ona gereken değeri vermesi gerekiyor. Bunun bilincine varmamız gerekir. Öğretmenin saldırıya uğraması demek eğitim sisteminin saldırıya uğraması demektir. Öğretmenin değersizleştirilmesi demek aynı şekilde eğitim sisteminin değersizleştirilmesi demektir. Bunun önüne geçilmesini talep ediyoruz. Yetkililere sesleniyoruz; bir öğretmene yapılacak saldırı asla kabul edilemez. Bunun için caydırıcı cezaların yürürlüğe konulmasını, gerekli tedbirlerin alınmasını önemle talep ediyoruz.”(İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön