Menü

Batman Basın

Geri Dön

"Okullarda cep telefonu kullanımı yasaklanmalı"

05 Kasım 2019, 13:18

Cep telefonu kullanımının öğrenciler üzerinde olumsuz bir etki oluşturduğunu belirten eğitimciler, okullarda cep telefonu kullanımının acilen yasaklanması gerektiğini söylediler.

Öğrencilerin eğitimleri üzerinde büyük olumsuzluklara sebebiyet veren cep telefonu kullanımının okullarda yasaklanması gerektiğini belirten Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu.

Öğrencilerin sosyal medya veya internette gereğinden fazla vakit harcadığını, bunun derslerine olumsuz yansıdığını ifade eden Çaplık, öğrencilerin okullarda cep telefonu kullanmasının doğru olmadığını kaydetti.

Telefon kullanımının öğrencilerin derse odaklanmasını engellediğini vurgulayan Çaplık, "Son dönemlerde okullarda öğrencilerimizin cep telefonu kullanımı artmaktadır. Cep telefonu kullanımının çocuklar üzerinde, okul öğrencileri üzerinde ciddi olumsuzluklarının olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Bizler Eğitimciler Cemiyeti olarak, okullarımızda özellikle öğrencilerimizin akıllı telefon kullanımı noktasında yetkililer tarafından bir sınırlama getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının ve ilgili yetkililerin bu konuya el atarak çocuklarımızın gelişimi üzerinde olumsuz etkisi olan bu aracın okullarda kullanımının yasaklanması veyahut da bir sınırlama getirilmesi gerekir." dedi.

"Eğitimde başarısızlığa neden oluyor"

Akıllı telefon kullanımının öğrenciler üzerinde büyük olumsuzluklara neden olduğuna dikkat çeken Çaplık, "Cep telefonu nedeniyle eğitim sistemimizde ciddi bir başarısızlık söz konusudur. Yine öğrencilerimizin çalışmalarında büyük bir vakit kaybına sebebiyet veren bu telefondan kurtulmaları gerektiğine inanıyoruz. Çünkü telefon, sosyal medya haddinden fazla öğrencilerimizin vaktini çalmaktadır. Dolayısıyla kesinlikle çocuklarımız üzerinde zararlı olduğunu düşündüğümüz akıllı telefonların okullarda yasaklanması talebimizdir." diye konuştu.

"Cep telefonları okullarda yasaklanmalı"

Öğrenciler üzerindeki olumsuz faktörlerin ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Çaplık, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğitimciler Cemiyeti olarak Milli Eğitim Bakanlığından ve ilgililerden şunu istiyoruz; çocuklarımızın başarısını olumsuz yönde etkileyen bu tür faktörlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Aynı zamanda okul dışındaki diğer alanlarda da telefon kullanımının sınırlanmasının ailelere tavsiye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Zira başarının artması çocukların güzel şekilde okula odaklanmaları, derslerine odaklanmalarıyla mümkündür. Telefon ve sosyal medya herkesin vaktini aldığı gibi özellikle lise ve ortaokul çağında olan genç çocuklarımızın vakitlerini ziyadesiyle almakta ve pervasızca harcamaktadır. Daha başarılı bir öğrenci olabilmeleri için çocuklarımızın cep telefonu kullanımının yasaklanması taraftarıyız. Milli Eğitim Bakanlığından cep telefonlarının okullarda yasaklanması ve gerekli tedbirlerin en hızlı bir şekilde alınmasını istiyoruz." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön