Menü

Batman Basın

Geri Dön

​"Batman İl Yıllığı 2019" adlı eser hazırlandı

08 Kasım 2019, 10:17

Batman Valiliği tarafından düzenlenen '2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda valilikçe hazırlanan 'Batman İl Yıllığı 2019' adlı kitabı tanıtmak için toplantıda Batman Valisi Hulusi Şahin yaklaşık bir buçuk saatlik bir sunum yaptı.

Batman tarihi ve ilin doğal yapısı, ilin konumu, eğitimi, ekonomisi ve sosyal yapısına kadar birçok konunun ele alındığı "Batman İl Yıllığı 2019" adlı 270 sayfalık bir eser hazırlandı.

"Batman İl Yıllığı 2019" adlı kitapta Batman tarihi ve ilin doğal yapısı, ilin konumu, eğitimi, ekonomisi ve sosyal yapısına kadar birçok konunun ele alındığı kitap Batmanlı Fotoğrafçı Orhan Kartal'ın çektiği fotoğraflarla desteklendi. Hazırlanan eser 270 sayfadan oluşmaktadır.

2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, bu kitabın hazırlanması bir fikir olarak oraya çıkmadığını kitabın başlangıcı brifingi güncellemek olduğunu söyledi.

"Başarı da başarısızlıkta sizin" diyerek başlayan Şahin, "Batman güzel bir şehirdir. Batman'a gelip de 'burası ne kadar güzelmiş' demeyen bir kişi bile görmedim. Batman şehirciliğiyle insanın medeni, güler yüzlü, konuk sever, hal ve tavırlarıyla temayüz etmiş bir şehirdir. Batman çevresine göre sivrilmiş bir şehirdi. Bu şehri yanlış hamlelerle kirletmeyelim. Eğer doğru hamleler yaparsak bu şehrin Gaziantep'ten aşağı olmayacağını düşünüyorum. Büyüklükte de gelişmede de sosyal ve kültürel hayata da nasıl Gaziantep kendi bölgesinde temayüz ettiyse Batman'da bu bölgede daha da iyiye gider. Ama kısır çekişmeleri bir tarafa bırakmamız lazım. Sen ben davasını ideolojik saçmalıkları bir tarafa bırakmamız lazım. İşimize odaklanmamız ve üretmemiz lazım. İşimize odaklanır üretirsek yolumuz açıktır." dedi.

Bu gün itibarıyla Batman'da bir yılını doldurduğunu hatırlatan Şahin, "İnşallah bu şehre katkımız olur. Eksiklilerimiz varsa da iyi niyetimizden şüphe etmeyin bilin ki bir yerlerde ya cehaletimizden ya da önümüze bir sıkıntı çıkmıştır. Yoksa şehrimizin her meselesiyle uğraşmak ve her meselesinde mesafe kat etmek bizim hep şiarımız olmuştur. Anız yakılmaması için çalıştık didindik bizden önce yapılanlar çok sağlam bir temel oluşturmuştu. Onun üzerine bizde bazı binalar inşa ettik. Diyarbakır valimizin Bismil kaymakamımızın herkesin çok büyük destekleri oldu. Ekim ayını güzel geçirdik. Anız kokusu çok fazla hissetmedik. Yapabildiğimiz kadar sorunları çözmek için gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Şahin'in konuşmasının ardından program son buldu. (İLKHA)







  •  

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön