Menü

Batman Basın

Geri Dön

Batmanlılardan 500 yataklı hastane talebi

09 Aralık 2019, 17:59

Batman'ın öncelikli ihtiyaçlarından olan 500 yataklı hastanenin yatırım programına alınması için Twitter'da #BatmanHastaneİstiyor etiketiyle hashtag çalışması yapıldı.

Batman Sağlık-Sen Başkanlığı öncülüğünde 500 yataklı yeni hastanenin yatırım programına alınması için sosyal medya üzerinden başlatılan çalışmaya birçok sosyal medya kullanıcısı destek verdi.

Batman'a 500 yataklı hastanenin acil bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, #BatmanHastaneİstiyor etiketiyle başlatılan hashtag çalışmasına destek vererek hastane talebinde bulundu.

Hashtag çalışmasına siyasi parti yetkilileri, STK temsilcileri, gazeteciler ve çok sayıda vatandaşlar destek verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen İl Başkanı Maruf Yalçın, bütçe görüşmelerinin başlayacağı bugünde, Batman'ın öncelikli ihtiyaçlarından olan 500 yataklı hastanenin yatırım programına alınması için Twitter'da #BatmanHastaneİstiyor başlığıyla saat 20.00'de bir hashtag çalışması başlattıklarını söyledi.

Batman'da kamu hastanelerinin vatandaşın ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını vurgulayan Yalçın, ivedilikle Batman'da 500 yataklı hastanenin yapılması gerektiğini kaydetti.

Batman'da sağlık alanındaki en önemli sorunun fiziki anlamda yetersiz olan, vatandaşların ihtiyacını karşılamaktan uzak olan kamu hastanelerinin geldiğini aktaran Yalçın, "Ülkemizin sağlık alanındaki devasa kamu yatırımlarıyla kıyaslandığında Batman'ın bu yatırımlardan yeterince yararlanamadığını göstermektedir. Uzun zamandır Batman'ın gündeminde olan, 2019 yılı yatırım programında 200 yataklı olarak planlanan yeni devlet hastanesinin yatak kapasitesinin 500 yatağa çıkarılmasına yönelik yapılan çabaların bugüne kadar olumlu bir şekilde sonuçlanmadığını görmekteyiz. Kamu yatak sayısı oranında, tıp fakültesi hastaneleri dikkate alındığında Türkiye'de son sırada yer alan ilimizin sağlık alanındaki en önemli ihtiyacı en az 500 yataklı bir Eğitim-Araştırma Hastanesidir." dedi.

Yalçın, Batman'a en az 500 yataklı bir Eğitim-Araştırma Hastanesinin yapılması için yetkililere bir kez daha çağrıda bulunduklarını söyledi.

Bazı sosyal medya kullanıcılarının attığı tweetler şöyle:

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Aydın Gök: Yılda yaklaşık 1 milyon 500 bin hastaya poliklinik hizmeti vermeye çalışan 356 yataklı hastaneye Bölge Hastanesi ismi zorlama bir isim. En az 500 yataklı yeni bir hastane şart. Batman çevre il ve komşu ülkelere de sağlık hizmeti veriyor. #BatmanHastaneİstiyor

Batman Baro Başkanı A. Hamit Çakan: 600 bin nüfuslu, üstelik çevre illerinden de yoğun hasta gelişinin olduğu bir şehir. Batman halkı her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. #batmanhastaneistiyor

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz: İlimiz #Batman'da mevcut kamu hastaneleri ihtiyacı karşılamıyor. Yapılacak yeni hastanenin en az 500 yataklı olması gerekir ki ihtiyaç karşılansın ve halkımız mağdur edilmesin! İlimiz milletvekillerinin bu konuda sınıfta kaldığını da belirtmek gerek. '#BatmanHastaneİstiyor'

Akademisyen Davut Okçu: Tıp fakültesi yok. Şehir hastanesi yok. Mevcut hastane ihtiyaca cevap vermekten uzak. Ama sağlıktan büyük devlet yok. #BatmanHastaneİstiyor

Hak-İş Batman Şube Başkanı Bünyamin Söğüt: Batman'da Sağlık yatırımları konusunda maalesef ülke genelinde sınıfta kalmış ve biz bunu hak etmiyoruz. 600 bin nüfuslu ilimizde hala tam teşekküllü bir araştırma hastanesi olması için daha ne yapmak gerekiyor. Vekil yoksa halk vardır. #BatmanHastaneİstiyor

Sağ-Çev Başkanı Sıtkı Güneş: Nüfusu hızla artan şehrimizde hastanelerimizin yatak kapasitesi azdır ve ülkede son sıralarda yer almaktadır. O yüzden yeni hastanenin mutlaka en az 500 yataklı olması gerekir. #BatmanHastaneİstiyor (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön