Menü

Batman Basın

Geri Dön

Saldırıya uğrayan köylüler: Failler bir an önce yakalansın

26 Aralık 2019, 14:53

Sinan köylülerinin saldırıya uğraması nedeniyle Batman Valiliğine giderek Vali Yardımcısı Mekan Çeviren ile görüşen bir grup köy sakini, olayların aydınlatılmasını talep etti.

Batman’da, iki kez kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğrayan köy sakinleri, olayların aydınlatılıp bir an önce faillerin ve azmettiricilerinin ortaya çıkarılmasını istedi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinanê) köyü muhtar azaları Bilal Karaer (48) ile Hüseyin Taşdemir’in (51), 2 ay içerisinde Batman merkezde kimliği öğrenilemeyen kişi veya kişilerce bacaklarına ateş açılmak suretiyle silahlı saldırıya uğradı.

Köylülerinin saldırıya uğraması sonucu bugün Batman Valiliğine giderek Vali Yardımcısı Mekan Çeviren ile görüşen bir grup köy sakini, olayların aydınlatılmasını talep etti.

Görüşmenin ardından İLKHA’ya açıklamalarda bulunan köylüler, dün muhtar azası Bilal Karaer (48) ile 2 ay önce aza Hüseyin Taşdemir’in (51) kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradığını anımsattı.

Saldırganların bir türlü bulunamadığını, bunun kendilerini endişelendirdiğini belirten köylüler, bir an önce bu saldırıların faillerinin bulunup olayların aydınlatılmasını istediklerini söylediler.

"Saldırganlar ortaya çıkarılmadı"

Olayların daha fazla büyümeden önlenmesi için yetkililere çağrıda bulunan Sinan köyü muhtarı Halil Duru, saldırıların arazi meselesinden kaynaklandığından şüphelendiklerini kaydetti.

Yaşanan saldırıları anlatan Duru, "Dün, azam Bilal ile köyde kahvede çay içtik. Maliyeye borcunu ödemek için Batman’a gitti. Borcunu ödedikten sonra bazı kişiler tarafından arkadan bacağından vuruldu. Bundan iki ay önce de aynı şekilde Hüseyin Taşdemir adında azam vardır. O da Gök Taksi mevkiinde bacağından vuruldu. Hüseyin Taşdemir ile Bilal Karaer’e ateş eden kişi veya kişiler daha yakalanmadı, ortaya çıkarılmadılar." diye konuştu.

"Saldırganlar yakalanmalı"

Saldırganların bir an önce yakalanmasını istediklerini vurgulayan Duru, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dün heyet olarak Valiliğe gittik, vali bey yerinde yoktu. Onlar da bizi emniyete gönderdiler. Emniyete gittik, orada bazı ipuçları vardır. Ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler. Bugün de vali yardımcısıyla görüştük. Vali yardımcısı da ellerinden geleni yapacaklarını, bu işin üzerinde duracaklarını söyledi. Failleri ortaya çıkaracaklarını belirttiler. İsteğimiz, bir daha böylesi olayların olmaması için faillerin bir an önce yakalanıp yargıya teslim edilip cezalandırılmasıdır. Sinan köyünde 10 yıldan beri arazi sahipleri bize 8 bin dönüm arazi verdiler. Onların bazı akrabaları tarafından adlarına tapu olduğundan dolayı bazı şeylerden şüpheleniyoruz. Bu arazileri kendi adına geçiren kişilerden şüpheleniyoruz."

"Bu saldırılar bir daha olmasın istiyoruz"

Saldırılara tepki gösteren köy sakinlerinden Sinan Sever, olayların bir daha yaşanmaması için önlemlerin alınıp saldırıları gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanması gerektiğini ifade etti.

Sever, "Bundan iki ay önce bir arkadaşımıza silahlı saldırı oldu, ayağından yaralandı. 2 ay aradan geçtikten sonra Sinan köyünden Bilal Karaer adında dün yine bir arkadaşımız yine aynı şekilde ayağından yaralanıyor. Muhtar azasıdır. İkisi de azadır. Bu insanların kimler tarafından ne için, niye vurulduğundan herhangi bir bilgimiz yok. Sadece şüphelerimiz var. Amacımız sadece bu olayların bir daha olmaması için önlemlerin alınması ve bu olayı işleyenlerin bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmeleridir." dedi. (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön