Menü

Batman Basın

Geri Dön

Batman'da KAPAN - 4 MAVA Operasyonu başlatıldı

16 Ocak 2020, 10:27

İçişleri Bakanlığı, Kapan Operasyonları devamında Batman'da KAPAN-4 Mava Operasyonu başlatıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, Kapan Operasyonları devamında, 795 personel, 52 operasyonel tim ile, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı ve Batman İl Jandarma Komutanının bizzat operasyonu arazide sevk ve idare ettiği, KAPAN-4 Mava Operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı ve Batman İl Jandarma Komutanının bizzat yönettiği operasyona, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 795 personel katılıyor.
 
Yurt içinde terörle mücadeleye yönelik olarak Bakanlığımızca geçtiğimiz hafta  başlatılan Kapan Operasyonlar , zorlu hava koşullarına rağmen tüm hızıyla devam ediyor.
 
Mardin’de KAPAN-1 BAGOK ile başlayan operasyonlar, Hatay‘da KAPAN-2 AMANOSLAR, Hakkari’de KAPAN-3 KAVAKLI operasyonları ile devam ediyor.
 
Kapan operasyonları kapsamında Bakanlığımızca Batman’da Mava Barınma Alanında bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla; Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı ve Batman İl Jandarma Komutanının bizzat operasyonu arazide sevk ve idare ettiği, KAPAN-4 Mava Operasyonu başlatıldı.
 
Operasyonda; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 795 personel, 52 operasyonel tim görev alıyor."

Kaynak: HÜR24 Haber

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön