Menü

Batman Basın

Geri Dön

Batman'da öğrencilerin karne sevinci

17 Ocak 2020, 12:40

Yarıyıl tatili dolayısıyla tüm Türkiye'de yaklaşık 18 milyon öğrenci karne alırken, Batman'da da yaklaşık 170 bin öğrenci karne almanın sevincini yaşadı.

Yoğun bir eğitim ve öğretim yılı maratonundan sonra Batman merkez ve ilçe genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 170 bin öğrenci ve binlerce öğretmen, yarıyıl tatiline girdi. İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

2019-2020 eğitim-öğretim döneminin ilk yarıyılının sona ermesi dolayısıyla karne dağıtım töreni yapıldı.

Batman Merkez TOKİ Kazım Karabekir İlkokulunda düzenlenen törene; Vali Hulusi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Sınıfta öğrencilere karne dağıtımını Vali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran ve öğretmenler yaptı. Şahin, karne dağıtımıyla birlikte yarıyıl tatilinde okumaları için öğrencilere birer kitap hediye etti.

Karne töreninin ardından Vali Şahin, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün katkılarıyla okulda kurulan "Tarım Atölyesi"nin açılışını gerçekleştirdi. Atölyede incelemelerde bulunan Şahin, öğrencilerle birlikte tohum ekti.

Atölyenin açılışı sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Hulusi Şahin, karne alan öğrencilerin velilerine tavsiyelerde bulundu.

"Motivasyonla, ödülle çocuklarımızı güdülemeliyiz"

Çocukların ceza yerine ödülle motivasyonlarının sağlanması gerektiğini belirten Şahin, "Kısa bir tatil, 15 gün. Öğrenciler dinlensinler, eğlensinler. Moral, enerji depolasınlar ve ikinci eğitim-öğretim sezonuna yeni bir şevkle, güçle hazır hale gelsinler. Çocuklarımızı sıkıştırmayalım. Ailelerimize buradan sesleniyorum. Karnelerinde negatif şeyler olabilir ama biraz önce televizyonda gördüm. İki çeşit güdüleme yöntemi var. Biri ceza ile biri ödül ile. Ama ceza ile yapılan güdülemenin kesinlikle uzun vadeli olmadığını söylüyor bilim adamları. Motivasyonla, ödülle çocuklarımızı güdülemeliyiz. Onlara moral vermeliyiz. Onları mutlaka yapabileceklerine inandırmalıyız. O zaman emin olun hepsi başarılı olacaktır." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön