Menü

Batman Basın

Geri Dön

İŞKUR Batman İl Müdürü Eviz'den kayıt dışı işçi uyarısı

13 Nisan 2020, 15:32

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz tarafından Kısa Çalışma Ödeneği, işsizlik sigortası ve ücretsiz izinde olup devlet desteğinden faydalanan veya faydalanacak vatandaşlar ile ilgili uyarıda bulundu.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle pek çok işletmenin geçici veya kısmi ara vermek durumunda kaldığını belirten Eviz, “Vatandaşların ve işverenlerimizin maddi kayıplarını önlemek ve gerekli desteğin sağlanması amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından Covid-19 Kısa Çalışma Ödeneği kapsamına dahil edilmiştir. Gelinen noktada İl Müdürlüğümüz tarafından yüzlerce Kısa Çalışma Ödeneği işlemleri gerçekleştirilmiş ve bu işlemler süratle devam etmektedir. Temel hedefimiz hem işverenlerimize hem çalışan vatandaşlarımıza maddi destek sağlanarak bu sancılı sürecin en az kayıpla ve sağlıklı bir şekilde atlatılmasıdır." dedi.

Açıklamasının devamında Eviz şunları söyledi: "İl Müdürlüğü olarak yapılan desteklerin yanında bu desteklerin uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı da önemle takip edilmekte denetlenmektedir. Kısa Çalışma Ödeneği veya işsizlik sigortasından faydalandığı halde iş akdinin olduğu işyeri veya başka bir işyerinde kesinlikle çalışamazlar. Yapılan kontrol ve denetimlerde bu destek ve ödemeleri alan ve suistimal tespit edilen kişilere yapılan ödemeler geri alınarak haklarında idari ve cezai tahkikat başlatılmaktadır. Ayrıca bu kapsamda işçi çalıştıran işverenler hakkında da kayıt dışı işçi çalıştırması nedeniyle idari ve cezai işlem uygulanmaktadır.”(İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön