Menü

Batman Basın

Geri Dön

Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı: Fındıkta verilen destek fıstık için de verilmeli

13 Mayıs 2020, 20:43

Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş, "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Akdaş, çiftçilerin ilin ve bölgenin kalkınmasında, iktisadi hayatın büyümesinde, ekmeğin sofralara ulaşmasında; buğdayın, mercimeğin, mısırın, nohut, meyve ve sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek sarf eden kesimlerin başında geldiğini vurguladı.

Çiftçilerin ailelerinin geçimini topraktan sağladığını ifade eden Akdaş, "Topraktaki nimetlere değer katarak, o nimetleri bin bir zahmetle bizlere ulaştıran çiftçimizin, köylümüzün emeği kutsaldır. İlimizde tarıma ve çiftçiye yönelik destek, proje ve çalışmalarımız artarak devam etmektedir." dedi.

Fıstık üreticilerine önemli uyarılarda bulunan Akdaş şöyle devam etti: "Şu anda özelikle fıstık alanlarında yapılması gereken önemli birkaç husus var. İlaçlama ve sürme işlemi yapılması gerekmektedir. Özellikle 'Kara Zenk' ilaçlaması, 'Göz Kurdu', 'Dip Kurdu' ilaçlamaları yapılması gerekmektedir. Çift sürme işlemleri yapmalıdır. Ayrıca fıstık ağaçlarına bu kadar önem verirken, ilaçlama yaparken kendi sağlığımıza da dikkat etmeliyiz. Ağaçlarımızı koruyalım derken yavaş yavaş zehirleniriz, farkına bile varmayız. O yüzden ağaçlara ilaç atarken koruyucu kıyafet giyilmeli, eldiven ve yüz koruyucu maske takmalıyız. Sizin hayatınız ağaçlarınızın hayatından daha değerlidir."

"Çiftçilerimizin gününü kutluyorum"

Fıstık üreticilerine de destek verilmesi gerektiğini dile getiren Akdaş, "Hububat ve fındıkta çiftçilerimize ödenen destek ve ürün desteğinin fıstık için de verilmesini talep ediyoruz. İlk 7 yıl ekim desteği, 7 yıldan sonra ürün elde eden fıstık üreticilerine ürün desteklemesinin ödenmesi hususunda Tarım Bakanlığımızdan destek bekliyoruz. Bu vesileyle tarımsal üretimin her kademesinde emeği ve alın teri bulunan çiftçilerimizin gününü kutluyor bereketli bir yıl olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön