Lütfen bekleyin..


Îbrahîm ÊLIHÎ

Roboskî

27 Aralık 2020, 22:34 - Okunma: 1450

“28 Aralık 2011 tarihinde saat 21:39-22:24 arasında savaş uçaklarından atılan dört tane bombayla kaçakçılıkla geçimlerini sağlayan Roboskililerin üzerine yapılan saldırıda 34 gariban öldürüldü. Bunlardan 19’u henüz reşit olmamış gençlerdi.” (1)

Bıyıkları daha yeni terlemiş 34 genç delikanlı zalimlerin bombalaması sonucu katledildiler. Bu bombalama sonucu gerçekleşitirilen katliam ne ilkti ne de son katliam olacaktı. Dün Dersim’de, Ağrı’da, Geliyê Zila’da, Halepçe’de, Susa’da şahit olduğumuz katliamlerın daha modern halini Roboski’de gördük.

Dün bu tür katliamları gerçekleştirenler nasılki kendilerini layüsel olarak görüyorlardıysa bugün bu katliamı gerçekleştirenler de kendilerini layüsel olarak görmektedirler. Nemrutvari bir bakışla; “istediğimizi yaşatır dilediğimizi de öldürürüz!” der gibi gözlerimizin içine bakarak kendilerinden hiç kimsenin hesap soramayacağını haykırıyorlardı.

Bıyıkları daha yeni terlemiş 34 genç delikanlı, birkaç kuruş para kazanmak için, ailelerine bir katkı sağlamak için çıktıkları yolda bombalarla yakılarak öldürüldüler.

Geliyê Zila, Helepçe, Susa bir kez daha siyah yas elbiselerini giyinerek Roboskinin taziyesin yaptılar. Acaba bir gün bu dünya gözleriyle taziye ve karabulutların halkımızın ve topraklarımızın üstünden çekip gittiklerini görebilecekmiyiz?

Yüzyıllardır kapımızın önünden taziyeler eksik olmadı. Hiçbir zaman yaramızın soğumasına fırsat verilmedi. Bir yaramız kapanmadan yüreğimizde yeni bir yara daha açtılar, açık yaraya tuz bastılar.

 

Bıyıkları daha yeni terlemiş 34 genç delikanlının acımasızca öldürülmesinin sene-i devriyesinde bizler bir kez daha yas elbisemizi sandıklarımızdan çıkarıp giydik.

Bizi bu yastan daha çok üzen ise maalesef sahipsizliğimiz ve sözde yıllarca bu millet için hizmet ettiğini söyleyen beceriksiz siyasilerin yaptığı çukur siyasettir. Birbirimize karşı bu şekilde acımasız olduğumuz sürece daha çok kez yas elbiselerimizi sandıklarımızdan çıkarıp giyeceğiz.

Rabbimin güzel günleri bizlere de nasip etmesi temennisiyle.

Dipnot:

1- o günkü haber kanalları ve gazetelere bakılabilir.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
267 gün önce
1248 gün önce
1327 gün önce
1362 gün önce
1407 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=