Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Kutlu İklim ve Vaziyetimiz!

18 Şubat 2021, 12:23 - Okunma: 1387

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi ve Ramazan ayını içinde barındıran mübarek üç aylara girmenin mutluluğunu ve heyecanını korona belası nedeniyle buruk olarak yaşıyoruz.

Bu kutlu mevsimi, salgın yüzünden hakkıyla yaşamak, idrak etmek ve faydalanmak noktasında maalesef birçok açıdan mahrumiyet yaşıyoruz. Camilerimize cenaze ve taziyelerimize rahat gidemiyoruz. Kandil gecelerini toplu olarak idrak edemiyoruz. Bu sıkıntılar yetmezmiş gibi; üç aylara girilince her yıl adeta birileri düğmeye basmış gibi hep olumsuz haberler ile bizi bu kutlu zamanı değerlendirmekten alıkoymak istiyorlar.

Geçen hafta Batmanlı genç bir çifttin ikamet ettikleri İstanbul’da vefat haberleri ile sarsıldık. Tüm Batman’ı yasa boğan bu olayın gerçek mahiyetini bilemiyoruz. Olayın rengi nasıl olursa olsun, genç bir çiftin aramızdan ayrılması vahim gerçeğini değiştirmeyecektir.

Daha bu olayın şokunu ve yasını üzerimizden atamamışken, Bu defa da Kuzey Irak’ta Gara bölgesinde bir mağarada yıllardır kaçırılıp rehin tutulan, asker, polis ve öğretmenlerden oluşan 13 kişinin infaz edildiği haberi ile ülke olarak sarsıldık. Yol kesmeler ile sivil olarak kaçırılan bu kişilerin yıllardır zor şartlarda rehin tutulmalarına rağmen bu şekilde infaz edilmelerini hiçbir vicdan kabul edemez. Kürt düşmanı PKK, çoğu bölge illerinden olan bu kişileri infaz ederek nasıl bir kazanım elde etmeyi amaçladı? Zaten emperyalizme uşaklık ve “kara mayın eşekliği” yapmaktan, halkına ve inancına ihanet etmekten başka bir mahareti olmayanlardan başka ne beklenir ki?

Bunların yanı sıra Osman Can’ın; “Hayırlı cumalar” sözüne bile tahammül etmeyen İslam düşmanı bir mahlûkatın programında peygamberler ve melekler ile ilgili yaptığı hadsiz sözler ve Ayasofya Camii imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’a karşı yapılan küstah saldırı da İslam’a ve Müslümanlara karşı düşmanlığın bir yansımasıdır.

Bütün bu saldırı ve trajediler ile pandemi etkisiyle yaşadığımız sosyal ve ekonomik sıkıntılara rağmen bu kutlu mevsimi en faydalı şekilde değerlendirmeye ve egemen güçlerin planlarını bozmaya çalışmalıyız.

Üç aylar konusunda tek önder ve örneğimiz olan Resulullah (S.A.V.) : “Allah’ım! Receb ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır.”  diye dua etmiştir.

Önümüzdeki Perşembe’yi gününü Cuma’ya bağlayan gece üç ayların ilk mübarek gecesi olan Regâib gecesi’ne kavuşacağız inşallah. Bu haftaki Cuma hutbesinde de denildiği gibi: Üç aylar, dünya telaşıyla rüzgâr gibi geçen ömrümüzü muhasebe etme imkânıdır. Tefekkür etme, özümüze dönme, kendimizle barışma, maneviyatımızı güçlendirme zamanıdır.”

Evet, Receb ayında, Regaip ve Mi’râc; Şaban ayında Berat; Ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı geceyi içinde barındıran üç aylar, dua ve yakarışların ALLAH’a arz edilmesi, pişmanlık gözyaşlarıyla günahların yakılması, ibadet, itaat ve zikre verilen sevabın katlanması bakımından kaçırılmayacak bir fırsattır.

Receb ve Şaban ayları, rahmet ayı olan Ramazan’ı karşılayan aylar olup Ramazan ayının müjdecisi ve hazırlığı olduğu şuuruyla bu zamanları daha verimli olarak değerlendirmeliyiz. Üç ayların ehemmiyeti ile ilgili olarak şu sözleri hatırlayalım: "Receb tohum ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasad ayıdır."

Mümkün olduğunca bu korona salgını günlerini kendi lehimize çevirerek, geçmişte yoğunluktan fırsat bulamadığımız ve eksikliğini hissettiğimiz konularda kendimizi ilmen ve ruhen geliştirmeliyiz. Başta Kur’an ve siyer ile dini kitapları okuma ve varsa kaza namazları ile oruçlarımızı tamamlamalıyız. Farz ibadetlerin dışında sünnet ibadetler ve zikirleri vird haline getirmeliyiz. Bizlere sunulan bu manevi sofradan mümkün olduğu kadar faydalanmak için gayret göstermeliyiz. ALLAH (CC) bizleri bu kutlu mevsimden hakkıyla faydalananlardan eylesin.

Selam ve dua ile...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
73 gün önce
478 gün önce
612 gün önce
626 gün önce
682 gün önce
738 gün önce
773 gün önce
792 gün önce
834 gün önce
849 gün önce
1129 gün önce
1262 gün önce
1435 gün önce
1458 gün önce
1487 gün önce
1671 gün önce
1801 gün önce
1822 gün önce
1947 gün önce
2014 gün önce
2040 gün önce
2070 gün önce
2213 gün önce
2250 gün önce
2355 gün önce
2378 gün önce
2608 gün önce
2677 gün önce
2798 gün önce
2956 gün önce
2959 gün önce
3015 gün önce
3033 gün önce
3036 gün önce
3057 gün önce
3091 gün önce
3146 gün önce
3155 gün önce
3228 gün önce
3347 gün önce
3322 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=