Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Darbe Heveslileri Bitmez!

08 Nisan 2021, 12:13 - Okunma: 1255

Geçtiğimiz cumartesiyi pazara bağlayan gece yarısı 104 emekli amiralin darbe çağrıştıran bildirisi ile yeniden darbe gündemine uyandık. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi olduğu gibi yıllardır söylenen  ‘Artık Türkiye’de darbe dönemi açılmamak üzere kapandı’ sözünün pek bir şey ifade etmediği ve darbeci damarın farklı adlarda da olsa boş durmayacakları gün gibi ortaya çıktı.

Burada asıl irdelenmesi gereken konu bu darbe damarının nereden geldiği ve neden sürekli bir şekilde ve farklı klikler içinde ortaya çıkma veya çıkarılma konusudur.  Meselenin aslına inmeden bu sorunla baş edilmesi mümkün değildir.

Tanzimat Fermanından günümüze sürekli olarak siyasal hayatımızda darbe, darbe girişimi ve kalkışma şeklinde siyasal düzene doğrudan müdahale ile ve Post-Modern Darbe, Muhtıra ve e-Muhtıra ile dolaylı müdahale yöntemleri kullanılagelmiştir.

Batılılaşma akımına kapılan sözde aydın ve askerlerin kendilerini sürekli olarak üstün ve “seçkin sınıf” görmeleri, batılı emperyalistler ve dünya siyonizminin desteğiyle halkı ve yöneticileri hor görüp yönetimi bir şekilde ele geçirmeyi kendilerine mubah olarak görmüşlerdir. Bu zihniyet Tanzimat Fermanın ilanından günümüze kadar kendini korumuş ve bu seçkinci kesimler kendilerini sürekli olarak ülkenin sahibi, halkı ve kendilerinden olmayan yöneticileri de parya olarak görmüşlerdir.

Bu darbeci zihniyetin zihin kodlarını öğrenip kökünden bu işi çözme yoluna gitmez isek, bu zihniyet ve arkasındaki uluslararası güçler bir gün karşımıza FETÖ, başka gün Kemalizmi kalkan olarak kullanmış olarak çıkar. Bir gün “Genç subaylar rahatsız” derler, başka gün “Emekli amiraller” olarak karşımıza çıkarlar.

Yapılacak olan bu kadroların yetişme tarzları, yetiştikleri eğitim sisteminden zihin dünyalarına kadar bütün unsurları revize ederek tarih ve inancımıza uygun hale getirmektir. ‘Hiçbir darbe dış destek olmadan var olamayacağı’ gerçeğinden hareketle bu zihniyetin dış destek ve yönlendiren unsurları da ortaya çıkarılmalıdır. Kendilerini gizleyen “kripto yapılanmalar” olan “Masonik teşkilatlar” ve “sabetaycı gizli yapılar” deşifre edilerek kökleri kazınmalıdır. Aksi halde her gün farklı şekillerde darbeci zihniyet ürünleri ortaya çıkacaktır. Bizler sivrisineklerle uğraşma yerine bataklığı kurutmak ile ancak muzaffer olabiliriz. Yoksa her birkaç yılda farklı darbe heveslisi kuklalarla uğraşmak durumunda kalırız.

Son bildiriye baktığımızda: Bizlere 27 Nisan 2007 yılındaki e-Muhtıra’yı hatırlattı. O dönemde yaşanan siyasi atmosfer ve 367 krizi dışında 23 Nisan’da Şanlıurfa’da yapılan “Kutlu Doğum” etkinliğinde başörtülü kız çocuklarının ilahi okumaları bu seçkinci ve kendini ülkenin sahibi olarak gören zihniyeti, kırmızı görmüş boğalar misali çıldırtmış ve muhtıra vermişlerdi. Sonra da kaderi ilahinin tecellisiyle bu kesimler rezil-rüsva oldular. Bundan ders almayan zavallı zihniyet sahipleri aynı taktiğe başvurdular. Kendileri Yahudilerin ve Hristiyanların bayramlarını kutlar, İlker Başbuğ Yahudilerin “Ağlama Duvarına” gider, ağlayıp sözde dua eder; bunda sorun olmaz, lakin bir paşa Mirac kandili kutlarsa darbeye zemin hazırlar öyle mi? Batsın sizin bu İslam düşmanı-uşak ruhlu zihniyetiniz.

Bir defa bunlar arkalarında kim var da böyle pervasızca davranıp devleti yönetenlere ve millete parmak sallayabiliyorlar. Bunların ilişkileri, arkalarındaki güçler ve mensubiyetleri derinlemesine incelenirse kim oldukları, nereden beslendikleri ve kimlerden emir aldıkları ortaya çıkarılacaktır.

Bunların devlete ve millete kafa tutan parmakları elbette kırılacaktır ve kırılan parmaklarını alacakları alçıda bulamayacaklardır. Lakin sadece bu şekilde mesele çözülmez. Bu zihniyet ve arkasındaki kirli güçler ve darbeci kodları ortaya çıkarılmalı ve tarihin çöplüğüne atılmalıdır. Darbecilerin görünen kimliklerine bakıp aldanmayalım. İşin arka planını deşifre etmeden bu sorunun çözülmesi mümkün değildir. Wesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
76 gün önce
481 gün önce
615 gün önce
629 gün önce
685 gün önce
741 gün önce
776 gün önce
795 gün önce
837 gün önce
852 gün önce
1132 gün önce
1265 gün önce
1438 gün önce
1461 gün önce
1490 gün önce
1674 gün önce
1804 gün önce
1825 gün önce
1950 gün önce
2017 gün önce
2043 gün önce
2074 gün önce
2216 gün önce
2253 gün önce
2358 gün önce
2381 gün önce
2611 gün önce
2680 gün önce
2801 gün önce
2959 gün önce
2962 gün önce
3018 gün önce
3036 gün önce
3039 gün önce
3060 gün önce
3094 gün önce
3149 gün önce
3158 gün önce
3231 gün önce
3350 gün önce
3325 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=