Lütfen bekleyin..


"Ekonomi" hakkında yazılar

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023'e ilişkin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 4,5 büy&..
Baba, evinde ekonomik sıkıntıların kötü olduğunu görür. Gelir ve giderlerini düşünmeden büyük harcamalar ve çevresinden aldığı borçlarla yatırımlar yapar. Evdeki harc..
          Bu sıkıntı ve yolsuzluklardan, başkasının malını yemekten, hakkımız olmayan şeylere el uzatmaktan bizi şu gerçek kurtarır. Biz kendi kazandığımız ile maaşımız ile geçinmey..
Dün akşam birkaç kişi oturmuş sohbet ediyorduk. Eğer sohbetleriniz uzun metrajlı ise mutlaka ekonomik buhran, haksızlıklar, hukuksuzluk, yolsuzluklar, siyaset, adalet, oradan Hz. Ömer ve bir dokunuş Hz. ..
Aralık 2019’dan beri dünyayı etkisi altına alan korona belası ile dünya çapında yaşanan kısıtlamalar, kapanmalar ve üretimin sekteye uğraması ile küresel çapta ekonomik kriz yaşand..
"İnsanların malları içinde artacağını düşünerek fâize verdiğiniz para, zâhiren artar gibi gözükse de, Allah katında artmaz. Oysa Allah’ın rızâsını isteyerek karşılı..
Her geçen gün küçülen ve farklılaşan iktisadi hayatımız ve erozyona uğrayan toplumsal değerlerimiz, beraberinde insan ilişkilerinin ve iş ahlakının nasıl bir boyut kazanacağının tartışmaların..
Ayasofya Müzesi'nin eskiden olduğu gibi camiye çevrilmesi, Taksim'de caminin yapılması, köprü ve havaalanlarının yapılışına, şehir hastanelerinin yapılışlarına karşı çıkmak, Ana muhal..
Güvenmek, bir şeye inanmak, ondan emin olmak ve bunu eyleme dönüştürmektir. Diğer bir ifadeyle, güvenmek yalnızca inanmaktan öte, inandığını açıkça ifade etmek ve buna gör..
Ülkemizin ekonomisinde uzun zamandır yaşanan kriz artarak devam etmektedir. Döviz karşısında Türk Lirasının aşırı değer kaybetmesi ve buna bağlı olarak yüksek enflasyonlu kasvetli hava ülkenin &u..
 Biliyorsunuz dolar, euro ve altın bugünlerde bazen yürüyor, bazen takla atıyor, bazen zıplıyor, bazen horluyor, bazen hırlıyor. Hûrizî oynuyorlar, üçü de halay başınd..
Biliyorsunuz “Nasılsınız?” sorusunun sabit ve klasik bir cevabı vardır; “İyiyim.” İyi olmayanlar da “iyiyim” der, âdeti bozmaz. Ekonomiye de bu pencereden bakıp ekonomiyi her zam..
Siyasi iktidar, kendi kuruluş değerlerini, ilkelerini ve ideallerini yiye yiye tüketiyor. Güya İslam dünyasına muhafazakâr ve mütedeyyin bir ülke olarak, örnek bir model olacaktı. Mily..
Bilmiyorum hükümetin kaçıncı paketi ama internette 23. paket olduğuna dair bir rakam dolaşıyor.Eylül 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Türkiye ekonomide ..
Sürekli darbeler ve ekonomik krizlerle boğuşan Türkiye bir türlü ekonomik istikrarı yakalayamıyor.En son 2013 yılında ekonomide güzel bir zirve yakalandı.  Milli geliri 951 milyar dolara..
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bozuk ekonomiyi düzeltmek için geçen ay "Ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz." dedi.Bozuk bir ekonomiyi düze..
Corona hastalığının İçimizden kalkması için her şeyden önce ciddiye almak ve halkı güzel bir şekilde bilinçlendirmek gereklidir. Halk gerçekten bu konuda bilinç sahibi değildi..
Batman ve bölgede 6-7 Ekim vahşetinden bu yana ticaretin bıçak gibi kesildiğini, esnafın zor dönemler geçirdiğini herkes biliyor. Esnafın ve bölge ticaretinin bu vahim durumu 15 Temmuz darbe ..
Bölge ve ülke ekonomisinde ciddi bir şekilde sıkıntılar olduğu döviz fiyatlarındaki yükseliş ve işsizlik oranından anlaşılıyor. Zaten piyasada ve reel sektörde bunun etkileri fazlasıyla hissedili..
Tabu’nun sözlük anlamları:*Yasaklanarak korunan.*Kutsal, kutsallaştırılmış veya tanımlanamayan güç*Kimin ne zaman koyduğu bilinmeyen, uyulmaması halinde kişinin ölümde da..
TerörIrkçılıkBrexitEkonomik sorunlarGöçmen krizi Avrupa Birliği (AB) bu olumsuzlukların gölgesinde, kuruluşu olan 1957 tarihli Roma Antlaşmasının 60.yıl dön&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=