Menü

Batman Basın

Geri Dön

Mobilya alışverişinde beklenen hareketlilik yaşanmadı!

30 Mayıs 2023, 10:53

Düğün sezonu olmasına rağmen fiyatındaki artıştan dolayı mobilya sektöründe durgunluk yaşanıyor. Mobilya fiyatlarının evlenecek çiftlerin belini büktüğünü belirten sektör temsilcileri, evlenmek isteyenlere bir an önce faizsiz kredi desteğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

 

Batman Mobilyacılar ve Dayanıklı Tüketim Malları Derneği Başkanı Ekrem Aksoy, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, düğün sezonu olmasına rağmen mobilya fiyatlarındaki artıştan ötürü iş yapamadıklarını ifade etti.

Ekrem Aksoy

Bekledikleri alışveriş hareketliliğinin henüz başlamadığını vurgulayan Aksoy, bunun tek sebebinin fiyatlardaki fahiş artıştan kaynaklandığını kaydetti.

Evlenecek çiftlere kolaylık sağlanıp faizsiz kredi desteğinin verilmesi gerektiğini ifade eden Aksoy, yetkililere çağrıda bulundu.

"Soran çok alan yok"

Düğün sezonunda olduklarını dile getiren Aksoy, "Bölgemizde düğünler mart ayı itibariyle başlıyor ve 9'uncu aya kadar devam ediyor. Şu an düğün sezonu olmasına rağmen satışlarımızda ciddi bir azalma var. Fiyatların yüksek oluşundan insanlar muzdarip oluyor. Düğün paketi soran olmasına rağmen alamayan çok kişi var. Genelde müşterilerimiz uygun fiyatlı ürün istemektedir." dedi.

"Fiyatlar çok yüksek"

Şu anda evlenecek bir çift için en uygun mobilya fiyatının en az 90-100 bin liradan başladığını aktaran Aksoy, şöyle devam etti:

"Orta halli isteyenler ise 150 bin lira civarı, biraz daha lüks mobilya almak isteyenler için 200 bin lira civarında başlıyor. Bu fiyatlar şu anki ekonomide çok yüksek. Çünkü evlenecek insanların başka masrafları da var. Bunun altını, beyaz eşyası ve diğer ev gereçleri var. Bunlar ciddi bir maliyettir. Evlenecek çiftlerimiz için faizsiz kredilerin verilmesini istiyoruz."

"Ürün bulmada sıkıntı yaşıyoruz"

Sektörün yaşadığı sorunları da anlatan Aksoy, nakliye ücretlerinin kendilerini ciddi anlamda zorladığını söyledi.

Ürün bulma sıkıntısı yaşadıklarını belirten Aksoy, "Şu anda doların yükselmesiyle birlikte ciddi bir ihracat yapılmaktadır. Yapılan ihracattan dolayı ürün bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Müşterilerimize daha önce 25-30 gün teslim günü veriyorduk. Şu anda ise 60 güne kadar giden temin sürelerimiz var ve bu sürelerin kısalmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mobilya fiyatında artış bekliyoruz"

Ocak ayından bu yana mobilya fiyatlarında ciddi bir artışın olmadığını dile getiren Aksoy, "Yüzde 5 ve yüzde 10 gibi bir artış oldu. Bunun yanında duraksamayı iyiye yorumlamıyoruz. Bunun nedeni ise seçimden sonra mobilya fiyatlarında yüzde 20, yüzde 25, yüzde 30 ve yüzde 40'lara kadar bir artış bekliyoruz." dedi.(İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön