Menü

Batman Basın

Geri Dön

Batman Üniversitesinin 2022-2023 mezunları törenle uğurlandı

13 Haziran 2023, 09:15

Batman Üniversitesinin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, lisans ve ön lisans düzeyindeki mezun öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Batı Raman Kampüsü Vadi Park önünde düzenlenen törene Batman Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile mezunların aileleri katıldı.

Lisans eğitimini birincilikle tamamlayan Üniversitenin İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Mehmet Nuri Aydınalp yaptığı konuşmada tüm mezun arkadaşlarına seslenerek "Başlangıçlar güzel bitişler zordur. Hayatımızın bir sayfasını tatlı ve acı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni umutlarla açıyoruz. Burada olmaktan ve eğitim hayatımda verdiğim emeklerin karşılığını almaktan dolayı çok gururlu ve sevinçliyim. Öğrencilik hayatımız bitti demiyorum çünkü asıl ilim yolculuğumuz şimdi başlıyor. Başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir olmak üzere eğitim hayatımız boyunca bizleri yetiştiren tüm hocalarımıza teşekkür ederim." dedi.  

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, "Üniversitemizde aldığınız eğitim sayesinde özgürlükçü, paylaşımcı, toplumla iç içe, değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmeniz birincil hedefimizdi. Öğrencilerimizi dinleyerek ve kendimizi sizin yerinize koyarak bizim için ne kadar önemli olduğunuzu her an hissedeceğiniz bir ortam oluşturduk. Karşımızdakini dinlemeyi ve anlamayı bilen, kendi doğrularımızın yanında başkalarının doğrularına da kulak vererek sorguladığımız ve yenilendiğimiz bir eğitim tavrı sergiledik. Üniversitemizde bu anlamda yaratmaya çalıştığımız özgürlükçü ortam, sizlere hayatta rehber olması bakımından hayati bir yer tutmaktadır." dedi.

Demir, üniversitenin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Döneminde 13 birimde 2 bin 486 öğrenciyi yeni hayatlarına uğurladığını söyledi.

Rektör Demir’in konuşmasının ardından lisans ve ön lisans düzeyinde dereceye giren öğrencilere ödül ve başarı belgeleri verildi.(İLKHA)



Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön