Menü

Batman Basın

Geri Dön

İnzar Dergisi 2023 Eylül sayısı çıktı

01 Eylül 2023, 19:52

Her ay farklı başlıklarla okuyucularıyla buluşan İnzar Dergisi, 2023 Eylül sayısında "Bir Başka Açıdan Eğitim Ve Öğretim" konu başlığıyla çıktı.

İnzar Dergisi 2023 Eylül sayısı çıktı

İnzar Dergisi, okulların açılış ayı olan Eylül sayısında "Bir Başka Açıdan Eğitim Ve Öğretim" hakikatini dosya konusu olarak ele aldı.

Okulların açılması ve buna dikkat çekmek adına "Başyazının Hatırlattıkları" yazısı derginin giriş yazısında dikkati çekiyor. Dergide; Dr. Abdulkadir Turan "Eğitim ve Öğretim!" konusu ile dosyamıza katkı verirken Ayhan Aktan Hoca "Müfredat İdeolojik Değil Pedagojik Olmalı" başlığıyla bir yazı kaleme aldı.  

Mehmet Şenlik Hoca "Maneviyatsız Eğitim ve Öğretimin Kadüklüğü" konusunu, Dr. İbrahim Dağılma "Yetenek ve İlgi Farklılığına Göre Eğitim" konularını ele aldı. Mehmet Gülsever "Paranoyak Bir Dayatma: Karma Eğitim" meselesine parmak basarken Bildane Kurtaran "Tüm Beşeri Tanımlardan Mücerret, Tüm Beşeri Konumlardan Azade: Kadına Dair" başlıklı yazıyla okuyucuyla buluşuyor.

Derginin her ay farklı kişilerle yaptığı röportaj serisinde bu ay; İDEV (İdeal Eğtim Vakfı) Başkan Yardımcısı Medeni Taş ile eğitim ve öğretimi/talim ve terbiyeyi ele alan röportaj yer alıyor.

Dergide ayrıca; Mehmet Göktaş olmak üzere öyküleriyle Halit Şavlı, Hazreti Peygamber konusuyla Mehmet Şakir Direkçi, 11 Eylül yazısıyla Mehmet Zülkif Yel, hayatıın öğrettikleriyle Sait Şahin, yok olan medeniyet ve kültür temasıyla Riyad Makaev, gazeliyle Enes(Faik Demir), duasıyla Cihan Bozaba ve kitap tanıtımıyla Abdullah Ayyıldız birer yazı kaleme aldı. (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön