Menü

Batman Basın

Geri Dön

Ramanlı: “Danuk Festivali gelecek nesillere taşınmalı”

21 Eylül 2023, 10:42

“1. Beşiri Danuk ve Fıstık Festivali” açılışında konuşan Batman Milletvekili Ramanlı, danuk festivali geleneğinin gelecek nesillere taşınması gerektiğini vurguladı.

Batman’ın Beşiri ilçesinde Batman Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Özel İdaresinin desteği, Beşiri Kaymakamlığı ve Belediyesinin organizasyonuyla “1. Beşiri Danuk ve Fıstık Festivali” gerçekleştirildi.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı da Batman’ın Beşiri ilçesinde düzenlenen 1. Danuk ve Fıstık Festivali’nin açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Ramanlı konuşmasında, “Bugün belki çocukluğumda kazan başında kaynatılan danuk’un yıllar sonra bir festivale konu olacağını bilsem emin olun ben de çok şaşırırdım. Buradan sayın Valimize çok teşekkür etmek istiyorum. Evet belki fıstık yeni bir ürün, Batman’ın parlayan yıldızı. Ama buğday kadim zamanların en bereketli ürünüdür. Tarım olmazsa bu topraklar bereketini dün de bugün de ve yarın da gösteremeyecekti.” dedi.

Danuk Festivali geleneğinin gelecek nesillere taşınması gerektiğini vurgulayan Ramanlı, “Geçmişte belki zorunluluklar sebebiyle büyüklerimizin başvurduğu bir geleneği yeniden yaşatmak ve bizi tarihimizle, tarihimizi coğrafyamızla buluşturmak için böylesi etkinliklerin ne kadar önemli olduğunu bugün buradaki konuşmamda da ben kendim şahsım çok yakinen hissediyorum. Gelecek nesillerde sahip olduğu değeri yaşatmak konusunda inşallah bizden çok duyarlı ve çok daha iştahlı olurlar.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Vali Ekrem Canalp ve protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesen Ramanlı, festivalde kurulan danuk kazanından danuk yiyip, ikramda bulundu.

Ramanlı, festival alanında kurulan “Halk Eğitim ve Kadın Kooperatifi” stantlarını gezerek, emektarlarla sohbet ederek yöresel ürünler hakkında bilgi aldı.

Festival sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Ramanlı, şu ifadelere yer verdi:

“Bir ilk olarak gerçekleştirilen Beşiri Danuk ve Fıstık Festivali’ne katıldık. Geleneksel değerlerimizin modern zamana uyarlanması açısından kıymetli gördüğümüz bu tür festivalleri, değerlerimizin yozlaştırılmasına fırsat vermeden gerçekleştirmek önemli. Başta Sayın Valimiz Ekrem Canalp olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: HÜR24 Haber

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön