Menü

Batman Basın

Geri Dön

BAB-GED’den ASKON’a ziyaret

23 Kasım 2023, 11:20

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkan ve üyeleri, ASKON Batman Şubesi’ni ziyaret etti.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bulut Kutlu, Mehmet Salih Seyhan, Abdurrahman Avşar ve Ekrem Turğut’tan oluşan BAB-GED yönetimi, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu’na ziyarette bulundu.

Ziyarette Batman’da yaşanan sel felaketi, Batman basını ve iş dünyasının sorunları ve durumu ele alınarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Nasıroğlu, Batman ekonomisi, iş dünyasına yönelik çalışmaları ve sel felaketi sırasında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “ASKON olarak Batman’ın iktisadi ve sosyal sorunları ile ilgili projelerimiz ve çalışmalarımız var. Ayrıca yaşanan sel felaketinde ASKON olarak ilk saatlerden itibaren sahadaydık ve afetzedelere gıda ve nakdi yardımda bulunduk.” diye konuştu.

Nasıroğlu konuşmasının devamında basının önemine değinerek, basına sorunların tespiti ve çözüm yolları konusunda yapılacaklar ile ilgili kurumlara yol gösterme ve eksiklikleri gösterme açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Nasıroğlu ayrıca, Batman’daki mevcut sorunların basın, STK’lar ve kurumların birlikte çalışmaları ve ortak koordinasyon sonucu çözülebileceğini vurguladı.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkan Demir de her şeyden önce basın, STK’lar, siyasi partiler ve kurumların kurumsallaşması ve kendi bünyelerinde kuracakları çalışma kolları ile Batman’ın sorunlarının çözümüne katkı sunabileceklerini kaydetti.

Demir son olarak yaşanan sel felaketine değinerek, “2006 yılı ve hafta sonu yaşanan sel felaketi ve bundan sonra yaşanması muhtemel afetlere karşı ivedilikle bir ‘acil eylem planı’ hazırlanmalıdır. Muhtemel bir afette STK ve kurumların bu plana göre hemen afete müdahale etmesi sağlanmalıdır.” dedi.
Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

bab-ged-askon.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön