Menü

Batman Basın

Geri Dön

Çiftçi: Gazeteciler çok önemli bir meslek ifa ediyorlar

11 Ocak 2024, 11:10

BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği’ni ziyaretinde, gazetecilerin halk ile yetkililer arasında köprü görevi gördüğünü ve ifa ettikleri görevin çok önemli olduğunu söyledi.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED)’e ziyarette bulundu.

BESO heyeti BAB-GED Başkanı Veysi Demir ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Turğut tarafından ağırlandı.

Gazze’de yaşanan katliamlar ve basının öneminin konuşulduğu, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eden Çiftçi, gazetecilik mesleğinin çok kıymetli ve önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Gazetecilerin halk ile yetkililer arasında köprü görevi gördüğünü ifade eden Çiftçi, bu nedenle gazetecilerin ifa ettikleri görevin çok önemli olduğunu vurguladı.

Esnafın her zaman yanlarında olduklarını, sorun ve sıkıntılarını yakından takip edip yetkili mercilere bunları ilettiklerini belirten Çiftçi, “Esnafımıza ve Batman’a hizmet etmeye çalışıyoruz. Esnaf arasında hiçbir şekilde ayırım yapmadan sorunların çözümü için çabalıyoruz.” dedi.

Görevde 2 yılını doldurmak üzere olduklarını belirten Çiftçi, “Şubat ayında 2 yılımız dolacak. Bu süreç içerisinde elimizden geldiğince tüm kurum, meslek odaları ve STK’larla iş birliği ve diyalog içerisinde Batman’a ve esnafa en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Üyelerimize yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunduk ve ülke genelinde KOSGEB’in faizsiz kredi desteğinden yararlanmada 12. Sırada yer aldık. Esnafa yönelik indirim anlaşmaları, kira sorunu, otopark sorunu, farklı sektörlere sanayi ve site yapılması gibi birçok konuda atım attık.” şeklinde konuştu.

BAB-GED Başkanı Demir, Başkan Çiftçi ve BESO heyetinin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ vesilesi ile yaptıkları ziyaretten duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Gazze’de sivillere yönelik yaşanan katliamlar ve soykırımın 3 aydır devam ettiğini ve bu katliamların dünya kamuoyuna yansımasın diye gazetecilerin bilerek katledildiğine işaret eden Demir, “Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi ve Filistinli Gazeteciler Sendikası Gazze’de 115 gazetecinin katledildiğini ve 50 gazetecinin alıkonulduğunu açıkladı. Tabi bu sayılar sürekli artıyor. Gazeteciler ‘haber geçmeyin’ diye tehdit edilip aileleriyle birlikte katlediliyor. Gazze’deki meslektaşlarımız hayatları pahasına mesleklerini yapıyorlar. Batman basın olarak meslektaşlarımızın acısını paylaşıyor ve bu vahşetten dolayı 10 Ocak’ı buruk olarak geçiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

beso-bab-ged-ziyareti-002.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön