Menü

Batman Basın

Geri Dön

Batmanlı Yazardan Yeni Bir Roman Daha

29 Ocak 2024, 12:10

Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batmanlı yazar Sadullah Aydın'ın farklı bir formatla kaleme aldığı yeni romanı raflarda yerini aldı.

Yazdığı Siyer, İslam tarihi, öykü ve roman kitapları ile tanınan Batmanlı yazar Sadullah Aydın, farklı bir tarzda yazdığı yeni bir romanla okuyucusuyla tekrar buluştu. İslami şahsiyetler ve Kur'an kıssalarını ele aldığı romanlarının ardından yazar, bu kez kurgu bir roman kalem aldı: Prens ve Ölüm.

Kitabın arka kapağında eser şu sözlerle tanıtılıyor: “Sadullah Aydın bu defa farklı bir formatla okuyucusunun karşısına çıkıyor. “Prens ve Ölüm” bir arayış romanı… Ölüm gerçeğiyle karşılaştıktan sonra sonsuzluk arayışına giren Prens Kalyan'ın heyecan dolu bu serüvenine tanık olmamız için bizleri binlerce yıl öncesine götürüyor Sadullah Aydın… Hindistan'ın gür ormanlarının içinde, sarp dağların arasında, gürül gürül akan bir nehrin kenarında kurulmuş, cennetten bir köşeyi andıran Diya Kentinin biricik prensinin hayatını anlamlandırmak, sonsuzluğa ulaşmak için çıktığı yolculukta onunla arkadaş olacak, Allah'ı bulma arayışında onunla birlikte heyecanlanacak, coşku dolu anlar yaşayacaksınız…”

sadullah-aydin-prens-ve-olum.jpg

KUR’AN KISSALARI VE İSLAMİ ŞAHSİYETLERDEN SONRA YENİ BİR KONU: KURGU ROMANI

Özgürlüğe Çağrı, Piran’dan Yükselen Feryat, Ölüme Gülümseyen Adam, Cennetin Yolu, Çöldeki Işık, İyilerin Çilesi, Son Günler, Kaçak Yolcu ve Surları Aşarken gibi Kur’an kıssaları ve İslami şahsiyetleri ele aldığı romanlarıyla tanınan Sadullah Aydın, yeni eserini bir arayış romanı olarak tanımlıyor. Ölüm gerçeği ile karşılaştıktan sonra sonsuzluk arayışına giren bir prensin hayatını ele alan yazar, güçlü betimleme gücünü bu kez bir kurgu roman için kullandı.

PRENS VE ÖLÜM: BİR GENÇLİK VE ARAYIŞ ROMANI

Yeni kitabında okuyucusunu binlerce yıl öncesine götüren Aydın, bir prensin sonsuzluğa yolculuğunu ele alıyor. Prens ve Ölüm, bir gençlik ve arayış romanı. Ahiret ve ölüm olgusunun işlendiği roman, gençlerin ilgisini çekecek bir tarza sahip.

sadullah-aydin-prens-ve-olum-001.jpg

Yazar, bu kitabı yazma sebebi ile ilgili olarak, "Maalesef son yıllarda genç nesillerde ahiret bilinci son derece zayıflamış durumda. Ölüm ve ötesi ile ilgili son derece ilgisiz bir gençlik var. Gençlere ahiret bilincini aşılama, ölüm ve ötesini sorgulamak için bu tarzı seçtim. Güzel ve akıcı bir kurgunun ortaya çıktığına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Güçlü tasvirleri ile tanınan Aydın, bu eserinde de bu özelliğini kullanmış ve sanatsal yönü ağır basan bir eser ortaya çıkarmış. Olay örgüsünü son derece canlı ve maceralı bir şekilde kullanan yazar, gençlerin keyifle okuyacağı bir eser ortaya çıktığı için kendisinin de heyecan duyduğunu söyledi.

Kaynak: HÜR24 Haber

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön