Menü

Batman Basın

Geri Dön

Sağ-Çev Başkanı Dursun: Down sendromlu bireyler de sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahiptir

22 Mart 2024, 13:35

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, her birey gibi Down sendromlu bireylerin de sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduklarını söyledi.

Down sendromunun, toplumun her kesiminden bireylerin bir arada, eşit ve değerli olduğu bir dünyanın inşası için kendilerine önemli dersler sunduğunu belirten Dursun, "Bu özel gün, farklılıklarımızın bizi zenginleştirdiğinin, her bireyin kendi benzersiz katkılarıyla topluma değer katabileceğinin altını çizen bir fırsattır." dedi.

Her birey gibi, Down sendromlu bireylerin de sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduklarını vurgulayan Dursun, "Çevreyi koruma ve iyileştirme çabalarımız, onların da dahil olduğu toplumun her ferdinin yaşam kalitesini yükseltmeye yöneliktir. Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak, sürdürülebilir bir dünya yaratma hedefimizde, Down sendromlu bireylerin de aktif katılımını ve temsilini önemsiyoruz." diye konuştu.

Açıklamasının devamında Dursun, şunları söyledi:

"Bu özel günde, Down sendromlu bireylere ve onların ailelerine yönelik desteklerimizi ve sevgimizi yenileyerek, daha kapsayıcı, sağlıklı ve yeşil bir gelecek için birlikte çalışma taahhüdümüzü ifade ediyoruz. Toplumsal farkındalık ve anlayışın artması, hepimizin bir arada daha güzel bir dünya inşa edebileceğimizin en büyük kanıtıdır.

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü vesilesiyle, her bireyin özgün değerini kutluyor ve Down sendromlu bireylerin yaşamına pozitif katkıda bulunacak her türlü girişimi destekliyoruz. Unutmayalım ki, çeşitlilik içinde birlik, toplumumuzu güçlendirir ve zenginleştirir." (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön