Menü

Batman Basın

Geri Dön

BAB-GED Başkanı Demir: Gazze’de siviller ve gazeteciler katledilirken basın özgürlüğünden bahsedemeyiz

03 Mayıs 2024, 13:41

BAB-GED Başkanı Veysi Demir yayımladığı ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ mesajında, Gazze’de gazetecilerin ve basın emekçilerinin bilinçli ve planlı olarak katledildiği bir ortamda basın özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini kaydetti.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 20 Aralık 1993'te her yıl 3 Mayıs'ın, "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak kutlanmasını kararlaştırdığına değinen Demir, “BM Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı karar ile 3 Mayıs tüm dünyada ‘Basın Özgürlüğü Günü’ olarak kutlanıyor.  Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor.” dedi.

veysi-demir-bab-ged.png

Gazze’de 141 Gazeteci Katledildi

Siyonist işgalcilerin Gazze’de sürdürdüğü katliam ve soykırıma değinen Demir, “israil 7 Ekim’den bu yana Gazze ve Batı Şeria’da Filistin halkına karşı bilinçli olarak hiçbir kutsal ve kırmızı çizgisi olmadan devlet terörü uyguluyor. Planlı olarak sivilleri ve gazetecileri hedef alıyor. Şu ana kadar Gazze’de yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 35 Bin’e yakın sivili katletti. Gazze’de yaşanan katliamlar ve soykırım dünya kamuoyuna yansımasın diye gazetecileri bilerek katlediyor. Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi ve Filistinli Gazeteciler Sendikası, Gazze’de 141 gazetecinin katledildiğini ve onlarca gazetecinin alıkonulduğunu açıkladı. Gazeteciler ve ailelerinin bilinçli olarak katledildiği bir ortamda basın özgürlüğünden bahsedemeyiz. Bu yüzden Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında baskı altında olan ve katledilen gazeteciler ve sivillerden dolayı ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü buruk olarak geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön