Menü

Batman Basın

Geri Dön

Muhammed Günay:
Halkın Şikayetlerine Kulak Verin

16 Şubat 2022, 11:39

Halkın, zamlardan ve hayat pahalılığından şikayet etmesi gayet normaldir. Sıkıntıyı çeken ve evine temel gıda maddeleri almakta zorlanan onlardır. Dolaysıyla onların şikayetlerini dinleyen yetkililer onlarla alay edercesine az yeyin, benzin pahalıdır. Arabaya binmeyin. Tane ile meyve sebze alın. Evde battaniye ile dolaşın. buna benzer akıl dışı akıl vermek onlarla alay etmektir. 
            Sizler, konforunuz dan hiç bir şeyi eksik etmeyeceksiniz. Halkın verdiği vergilerle yüksek maaşları cebinize indireceksiniz. Devletin bütün imkanlarını haksız bir şekilde kendiniz için kullanacaksınız. Halk bu zamlardan şikayet edince de kemerinizi şöyle sıkın diyeceksiniz. Siyasetçiler ve idareciler sorunlara çözüm üretirler. Halkı, nimetlerden mahrum etme yolunda yürütmezler. Açlık varsa hep beraber aç kalalım. Sizler nimetler içinde yüzerken zavallı halka nimetten yoksun kalmanın faziletini ve sabırlı olmayı tavsiye etmeyin. Herkesten önce sizler kemerinizi sıkın. Gelirlerinizi halk ile paylaşın. O zaman halk sizin söz ve tavsiyelerinize değer verir ve size hak verir.
            Boris Yeltsin, Rusya'nın başına geçtikten sonra Amerikalıların alttan teşvikleri ile Rusların birçok şirketini özelleştirdi. Genç olan Rus iş adamlarını bu şirketlerin başına geçirdi. Sermaye Amerika tarafından sağlandı. Bu şekilde Amerikalılar Rusya'yı kontrol altına almaya çalıştılar. Ama Putin iş başına gelince bütün bu oyunları bozdu ve özellikle petrol şirketlerini ve diğer önemli şirketleri devletleştirdi. Önemli kurumlar devletin eline tekrar geçti. Bu şekilde Rusya dünyadaki etkisine ve gücüne yeniden dönüş yaptı. 
          Türkiye'de de devletin önemli kurumları satıldı. Birçoğu borsaya konularak yabancı büyük şirketler tarafından hisseleri satın alındı. Elektrik doğalgaz ve petrol ürünleri özelleştirilecek devletin etki alanından çıkarıldı. Bu özel şirketler istedikleri zaman istedikleri zamlarla halkı ekonomik noktadan perîşan ettiler. Devletin bu tehlikeli oyunlardan kurtulabilmesi için bu kuruluşları, özellikle Elektrik ve petrol ürünlerinin tekrar devletleştirilmesi gerekir. Halkın Temel ihtiyaçlarını karşılayan fabrikaları devletin kurması lazımdır. Devlet üretim alanından çekildiği zaman şirketler rakipsiz kalır ve istedikleri zaman mevcut hükümetlerin elini kolunu bağlar. 
              Devlet ile özel şirketler arasında rekabet oluşursa, Devlet halka ucuz mal temin eder. Özel şirketlerde devletin fiyatlarına göre mallarını ucuzlatırlar ve istedikleri zaman zam yapamazlar.
            Hükümeti koltuğundan edecek olan muhalefet değildir. Bu muhalefete kalsa bu hükümet sürekli iktidarda olur. Muhalefetin halka vaat ettiği bir şey yoktur. Halkın hükümetten uzaklaşmasının sebebi muhalefetin başarılı çalışmaları değildir. Zamlar, yolsuzluklar ve adaletsizlikler  halkı denize düşen yılana sarılır seviyesine sevk ediyor. Halk küsmüştür. Küsleri barıştırmanın yolu bellidir. Halkı dinleyin ve haklı oldukları konularda onlara nasihat etmeyin. Onlara hak verin ve sorunlarını çözün.

Muhammed Günay Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön