Menü

Batman Basın

Geri Dön

Muhammed Günay:
FAİZCİ DEVLET FAİZCİ İNSAN!

19 Mayıs 2022, 20:58

"İnsanların malları içinde artacağını düşünerek fâize verdiğiniz para, zâhiren artar gibi gözükse de, Allah katında artmaz. Oysa Allah’ın rızâsını isteyerek karşılıksız verdiğiniz zekât cinsinden şeylere gelince, işte böyle yapanlar, mal ve sevaplarını kat kat artıranların tâ kendileridir." -Rum Suresi: 39-
             Yani insanlara faiz ile verdiğiniz mal her ne kadar malınız artsın diye veriyorsanız bile ki zahirde bin lira vermişseniz 1200 alırsınız ama faiz ile verdiğiniz mal sizin malınızın artmasına sebep olmaz. Faiz ile mal verdiğiniz şahıslar sizin malınızın artması için dua etmezler bilakis aleyhte beddua ederler. Zekat olarak verdiğiniz mal, malınızın kirini temizlediği için tertemiz olur ve Allahın katında malınızın kat kat artmasına neden olur. Zahirde ise malınızın zekâtını verdiğinizde 1000 lira paranız varsa 25 lira zekâtını verdiğinizde 975 liranız kalır. Ama malınız temiz olduğu için değeri artar.
          Arabanızı satmak istediğinizde kirli bir şekilde pazara götürdüğünüzde temiz olmadığı için göze gelmiyor ve az para veriliyor. Ama siz bu arabanızı oto yıkamacıda para vererek yıkadığınızda güzel görünüyor ve müşterileri çoğaldığı gibi fiyatı da artıyor. Halbuki siz temizliği için para harcıyorsunuz ve zararınıza oluyor.
           Devletlerde faiz ile meşgul oldukları zaman fakirleşiyorlar. Faiz ile meşgul olmayan devletler daha da zenginleşiyorlar. Avrupa ülkeleri kendi halklarına faizle para vermedikleri için ekonomik durumları iyidir. Onlarda faiz % 0 dır. Dolayısıyla vatandaşları bir ev almak istediği zaman ne kadar para almışsa, o kadar para taksitlere bölünerek geri alınır. Devlet de insan gibidir. Faizle uğraşırsa batar, Zekât ile ve halkın faydası ile uğraşırsa zengin olur. 
             Devlet, baba gibi olmalıdır. Evlatlarına karşılıksız vermelidir. Devlet, halkını müşteri gibi görürse ve onlardan fazla kar etmenin yolunu arasa, devlet ile vatandaşları arasında sevgi ve saygı kalmaz. Birbirlerini kandırmanın ve kazıklamanın yollarını ararlar.

Muhammed Günay Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön