Menü

Batman Basın

Geri Dön

Muhammed Günay:
ELEŞTİRİYİ BIRAKIN PROJELERİNİZİ ANLATIN

26 Mayıs 2022, 14:37

Hangi partinin temsilcilerinin yanında oturursanız, karşı tarafı eleştirirler. Karşı tarafın hırsızlıklarını, yolsuzluklarını, yanlışlıklarını anlatırlar. Bütün işleri güçleri karşıdakini eleştirmektir. 
              Peki siz ne yapacaksınız? Sizin projeniz nedir? Siz iktidara geldiğinizde yolsuzlukları, hırsızlıkları ve devletteki israfı nasıl önleyeceksiniz? Siz devleti nasıl kalkındıracaksınız. Projelerinizi anlatın. Sizler başa geldiğinizde hırsızlığı nasıl  önleyeceksiniz? Sizin kadrolarınız bu hırsızlığı önleyebilecek kadrolar mıdır? Siz başa gelirseniz yolsuzlukları nasıl önleyeceksiniz? Sizin etrafınızda toplanmış olan kadrolarınız yolsuzluk yapmak için çaba içinde değil midirler? Onların Gözleri de kendi çocuklarını, kendi akrabalarını işe koyma ve kendilerine ihaleleri kazandırma, çocuklarının, kardeşlerinin ihaleleri almalarını sağlama projesi yok mu? Siz nasıl bir otokontrol sistemi oluşturacaksınız? Diğer taraftan devlette var olan israfı nasıl önleyeceksiniz? Sizin şu anda bulunduğunuz parti makamlarında israf yok mudur? Sizler parti makamlarına geçtikten sonra arabalarınızı en lüks arabalarla değiştirmediniz mi? Yahut en lüks yerlerde parti binası kiralamadınız mı? Yediğiniz yemeklerin menüsü, giydiğiniz elbiselerin kalitesi ve çeşitliliği artmadı mı? İsrafa karşı olan insanlar her şeyden önce israfı kendi hayatlarından uzak tutmalıdırlar? Sizin makam arabalarınız 2-3 milyonluk araba mıdır yoksa 300 - 400 bin liralık araba mıdır? Sizin evinizin konforu trilyonluk insanların konforu mudur yoksa normal memurun konforu mudur? Kendi ailesinde israfı önleyememiş olan insanlar devlet kurumlarında başa geldiği zaman israfı nasıl önleyecek? Önce kendi ailenizde israfı  önleyin. Giyiminizden israfı önleyin. Önce giydiğiniz elbiselerden, giydiğiniz ayakkabılardan, taktığınız kravatlardan başlayın. Bindiğiniz arabalardan başlayın. Sizler işe gidip gelirken toplu ulaşım araçlarını kullanın. Sizlerde avrupa'daki örnek almaya çalıştığınız liderler gibi bisikletle işe gidip gelin. Toplu taşıma araçlarını kullanın. 
Rüşveti nasıl önleyeceksiniz? 
            Biz öyle bir duruma gelmişiz ki, hiç hırsızlık yapmayanları değil, en az  hırsızlık yapanları arıyoruz. Siz kendinizde, ailenizde ve partinizde rüşveti, hırsızlığı, yolsuzlukları, adam kayırmayı ve adalatsizliği nasıl önleyeceksiniz?  Kazandığınız belediyelerde işe aldıklarınız sizin yandaşlarınız değil mi? İhaleleri yandaşlarınıza vermiyor musunuz? Sistemi sömüren ihale ve müteahhitlik sistemini nasıl kaldıracaksınız? Toplumda yerleşmiş olan devlet malı deniz yemeyen keriz, domuzdan ne koparırsan kardır vb fikirleri nasıl kaldıracaksınız? Beraber yürüdüğünüz arkadaşlar çok kısa zamanda zengin olmuşsa, zenginliklerini sorgulayacak mısınız? Muhalefet olduğunuz dönemlerde kazandığınız belediyelerdeki yolsuzluklara tavrınız nasıl olur? 
            Beyler eleştiriyi bir kenara bırakıp projelerinizi anlatın...

Muhammed Günay Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön