Menü

Batman Basın

Geri Dön

Muhammed Günay:
KADIN VE CENNET

23 Temmuz 2023, 00:54

İbni Abbas'ın rivayetinde  "Resulallah'ın (sav) Bir adamın topladığı hazineden daha hayırlı olan şeyi size haber vereyim mi? Saliha bir kadın. Adam ona baktığı zaman adamı sevindirir. Ona emretse itaat eder. Adam, kadının yanında olmadığı zaman onu muhafaza eder." (Mesabihus sünne c. 2 sayfa 10)
           Kadın deyip geçmemek gerekir. Kadın isterse, kocasını vezir eder, isterse rezil eder. İsterse cennete gönderir, isterse deyyus yapıp cennetin kokusunun dahi ona gitmesine engel olur. Toplumun düzelmesinde ve bozulmasında kadın çok önemlidir. İsrafın önlenmesinde veya israfın kat kat artmasında kadın rol oynar. Ev eşyalarının alımında kadının ısrarı vardır. Bunların periyodik olarak değişmesinde de yine kadın ısrarcıdır. 
          Diğer taraftan Allah, erkeği yaratmış, onun nefsinden de eşini yaratmıştır. Dolayısıyla hem kadının hem de erkeğin bütün özelliklerini bilir. Hangisinin, diğerinin  hangi yönlerinden etkilendiğini  ve dünyanın  gidişatının bu iki cinsin birbirleriyle olan münasebetleri sonucunda şekillendiğini biliyor. İslam dinin de hayanın onda dokuzu kadına verilmiş, onda biri de erkeğe verilmiştir. 
         Kadın, dışarıya çıktığı zaman, evde giymiş olduğu elbiselerin dışında bütün vücudunu örten ve dış hatlarını belli etmeyen elbise giymekle emrolunmuştur.  Kadının sesi, gülüşü, yürüyüşü, vücudunun bütün organları, saçı, gözleri erkeği etkilemektedir. Bu yüzden Allah kendi peygamberinin eşlerine, erkeklerle konuştukları zaman perde arkasından konuşmalarını emretmiş ve onlarla konuştukları zamanda, karşıdakinin bir şeyi kafasında tasarlamasına sebep olacak şekilde cilveli konuşmalarına izin vermemiştir. Eğer kadınlar, Allah'ın emirleri doğrultusunda hareket edip, kendi nesillerini yetiştirerek aileye Hayat verirlerse zaten toplumda hiçbir bozulma meydana gelmez.  Haya, hayattan türemiştir. Dolayısıyla kadın dünya hayatının temelidir. Çocuklarını eğitir ve evin temelini oluşturur.bir ailede çocuklar terbiyeli ise, kadından kaynaklanıyor. 
             Evlilikle ilgili meselelerde de bu kadar büyük masrafların ve sıkıntıların oluşmasında temel etken annelerdir. babalara kalsa hiçbir şey istemezler. Onların tek amacı huzurlu, temiz bir ailenin kurulmasıdır. Anneler, kızlarının bir sefer gelin olduğunu söyleyerek büyük masrafların olmasını sağlarlar. Düğünde yapılan masrafların yarıdan fazlası boş ve gereksizdir. Bu yüzden saliha kadınlar, dünyanın bütün değerlerinden ve bütün mallarından daha değerlidir. Çünkü saliha kadın, ailesini, çocuklarını, eşini cennete götürmek için uğraşır. Saliha olmayan kadın ise kendisiyle beraber bunları da cehenneme götürmek için uğraşır ve maalesef başarılı olur. 
        Erkekler, kadınlar üzerinde hakim ise de  kadından etkilendiğinden dolayı o hakimiyetini kaybediyor. İshak Alaton ve Üzehir Garih Alarko şirketini kurdukları zaman, bu ortaklığı eşlerinden gizlemek için sözleşiyorlar. Biz onlara söylediğimizde bizi etkileyecekler. Birinin hanımı bir elbise giydiği zaman, diğeri hemen kocasına der ki, işte bak o bizim maldan alıyor diyecek ve bizim ortaklığımız kısa süreliği olacaktır diyorlar. 
             Kabul etsek de etmesek de kadınlar erkekleri etkilemektedir. Olumsuz yönde etkiliyorsa onu perişan eder ama olumlu noktada ona destek oluyorsa onun başarılı olmasına sebep olur. Kadın, İslam'ın emirlerine göre  hareket ederse, toplum düzelir. Kadın, bedenini teşhir ettikçe, insanlık yok oluyor. Bir kadın binlerce erkeği bozabilir.

Muhammed Günay Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön