Menü

Batman Basın

Geri Dön

Muhammed Günay:
BİR BABANIN TASARRUFU!

29 Temmuz 2023, 02:37

Baba, evinde ekonomik sıkıntıların kötü olduğunu görür. Gelir ve giderlerini düşünmeden büyük harcamalar ve çevresinden aldığı borçlarla yatırımlar yapar. Evdeki harcamaları hesapsızdır. Hanımı ve çocukları büyük israflar yaparlar.
          Baba, işin farkına varır. Çözüm yolları arar. Ama çevresi ona borç vermedikleri gibi eski borçlarını isterler. Aylık geliri 100 000 TL'dir. Kendisinin, sigara, dışarda yemek yeme, lüks cafelere takılma, lüks elbiseler alma ve seyahatleri ayda 80,000 liraya mal olmaktadır. Hanımının, boya ve bakımı , arkadaşları ile gezmeleri, kuaför, elbise ve spor salonu masrafları aylık 85,000 liradır. Kızının masrafları 45,000 liradır. Oğlunun harcamaları 45,000 liradır.
            Nefes alacak durumları kalmamış. Aile fertlerini toplar ve durumu detaylı olarak açıklar. Hiçbir tanesi harcamalarından ödün vermez. Baba, kendisine ve aile fertlerine söz geçiremez. Toplantı üstüne toplantı yapar. Büyük bir tasarruf paketi hazırlar.
            Aile fertlerini toplar. Karar: Çocuklar dershaneye gönderilmeyecek. Tasarruf, ayda 2,000 lira. Öğrencilerin kitaplarından kısmak. Emekli babasını huzur evine göndermek. Dışardaki hatırı sayılır dostlarına, evini ipotek ederek borç para almak.
             Hazine Bakanı büyük bir tasarruf önlemi alır. Emekli az yesin, memura seyyanen zam, resmi dairelerdeki ısınma, aydınlatma ve memurun yemeğinden kıs. Vergi limitlerini artır. Hazinede iyi bir gelir oluştu. Holdinglerin vergi borçları silinsin veya 30 yıl ertelensin. Bütün üst bürokratların makam odaları ile makam arabaları en lüks olan ile değiştirilsin. Hazine boşandı. Dış borçlanmaya gidelim.

Muhammed Günay Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön