Menü

Batman Basın

Geri Dön

Muhammed Günay:
BATMAN VE SORUN!

15 Ağustos 2023, 10:28

Batman sorunlarla ve sıkıntılarla büyüyen bir şehirdir. Batman'ın değişik sorunları mevcuttur. Her gelen idareciler bu sorunları gidermekten uzak durmuşlar. 
          TRAFİK sorunu. Batman trafik sorunu çok sıkıntılı ve büyüktür. Sokakları ve caddeleri dar olup otoparklar yok denecek kadar azdır. Ve insanlar arabalarını rastgele caddede, sokaklarda bırakıp gidiyorlar. Birçok defa otobüs duraklarının içinde park eden arabalar bulunmaktadır. Ana caddelerde ikili, üçlü park eden arabalar var. 
         İMAR sorunu. Batman'ın en büyük sıkıntısı, imarla ilgili iyi bir düzenleme yapılmamış olmasıdır. Batman, büyüyen bir köy görüntüsü vermektedir.  Batman'ın çevresi verimli tarım arazileri ile doludur ve bu tarım arazileri maalesef imara açıılmış ve açılmaya devam ediyor. Birkaç yıl sonra buğday ekilecek bir yer bulamayız. Bunun önüne geçirmelidir. 
          Diğer taraftan Batman'ın 3/ 2'si eski mahallelerden oluşmaktadır. Buralarda  1,2 ve 3 katlı evler var. Sokakları dardır. Eğer kentsel dönüşüm merkezde yapılırsa, Batmanın 50 yıllık konut sorunu biter. Tarım arazilerine 12 kat izin veriliyor, eski mahallerde ise 3 kat 5 kat izin veriliyor. 
          Kentsel dönüşümlerde  trafik sorunu da kalmaz. Park sorunuda kalmaz. Siteler şeklinde yapılaşma olunca, herkes kendi evinin parkına arabasını koyar. Eğer şehir merkezinde iyi bir kentsel dönüşüm yapılırsa sıcaklık da 4-5 derece düşer. Evler birbirinden uzak olur. Yeşil alanlar olur. Topraklı kısımlar olur ve klimalar fazla çalışmaz. Yeşil alanlar sulanacağı için de serin bir hava oluşur. Evlerin arasında boşluk olmadığı için, rüzgar bile esmiyor. 
          Ayrıca Batman'ın en nitelikli üç okulunun bulunduğu bölgeye belediye otobüs seferleri koymamış. Batman Fen Lisesi, Fatma Aliye Anadolu Lisesi ve sosyal bilimler Anadolu Lisesinin bulunduğu bölge belediye otobüslerinin gönderilmediği bölgedir. Halbuki köylere bile otobüs gitmektedir. Bu çocuklarımızın sıkıntılarının bir an önce giderilmesi gerekir. 
            Halkın sorunlarını çözenler, halk tarafından baş tacı edilir. Oy verilmezse bile unutulmayacaklardır. Rahmetli Salih Gök'ün unutulmadığı gibi. Rüşvet yemeden hizmet yapmaya çalışıyordu. Allah ona rahmet etsin.  Allah'a emanet olun.

Muhammed Günay Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön