Menü

Batman Basın

Geri Dön

Muhammed Günay:
ALLAH'ın Yardımı Ne Zaman Gelecek?

06 Kasım 2023, 22:03

Kanaatıma göre, Hamas ve Gazzeli Müslümanlar bu yardımı hak etmişlerdir. Allah'u a'lem. 
"Yoksa sizden öncekilerin başına gelenler sizin de başınıza gelmeden Cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlar öyle darlıklara ve zorluklara uğradılar ve öylesine sarsıldılar ki, peygamber ve onunla beraber iman edenler, “Allah'ın yardımı ne zaman?” diyecek hale geldiler. Haberiniz olsun, Allah'ın yardımı yakındır." (El Bakara 214)
         Allahın yardımı ne zaman gelecek?Tarihi incelediğimizde, şunu görüyoruz. İman edenlerin dayanabilecek, sığınabilecek ve yardım isteyebileceği bütün yollar kesildiğinde, mazlum, mustad'afların ve iman edenlerin yardım isteyeceği, sığınacağı Allah'ın dışında her şey kayıp oluyor. Tarih tekerrür eder. 
         Hz. Lut, çaresiz kaldığında ve keşke sığınacağım bir sağlam kale olsaydı dediği anda, Allah'ın yardımı meleklerin vasıtasıyla geldi. Bütün Peygamberlerin mücadelelerini incelediğimiz de, bütün ümitlerin kesildiği zaman Allah'ın yardımı gelmiştir. Hz. Talut, ordusu ile beraber calutun ordusuna karşı çıktığında, Talutun ordusu cesaretten düştü. Calutun karşısına çıkacak hiç kimse kalmadı. Ordu dağılmak üzere iken Allah'ın yardımı Hz. Davudun eliyle geldi. Huneyn savaşında müslümanlar yenildiler, dağıldılar ve geriye kaçmaya başladılar. Hiç bir umutları kalmadı. Peygamberimiz (sav) ve bir kaç sahabe dışında düşman karşısında hiç kimse kalmadığında, Allah'ın yardımını gönderdi ve müslümanlar galip geldi. 
          مَتٰى نَصْرُ اللّٰهِؕ  اَلَٓا اِنَّ نَصْرَ اللّٰهِ قَرٖيبٌ
        Zor durumda kalan Müslümanlar, Allah'ın yardımı ne zaman gelecek diye umutsuzluğa kapıldılar. Tüm umutları kesilmek üzereyken, الا dikkat edin. Uyanın ve kendinize gelin. Sizler Allah'ın taraftarısınız, kendinizi yalnız hissetmeyin. Sizin sığınacağınız ve yardım isteyeceğiniz, her şeyin yaratacısı ve hakimidir. ان kesin ve gerçek, muhakkak olan, Allah'ın yardımı yakındır. Önemli olan bu yardımı hak edecek işler yapmaktır. Silah kullanabilecek, silah silah imkanı olmayan ise yardım ve dua edecek.
             وَمَنْ يَتَوَلَّ اللّٰهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذٖينَ اٰمَنُوا فَاِنَّ حِزْبَ اللّٰهِ هُمُ الْغَالِبُونَࣖ 
     "Kim Allah'ı o'nun elçisini ve mü'minleri dost tutarsa bilsin ki, galip gelecek olanlar Allah'ın taraftarlarıdır. " (Maide 56)

Muhammed Günay Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön