Lütfen bekleyin..



Yasin Börü davasında skandal! (Güncellendi)

25 Kasım 2015, 11:09 - Okunma: 34509

Yasin Börü ve davası avukatları ve aileleri mahkeme heyetinin tavrı nedeniyle mahkeme salonunu boşaltma kararı aldılar.

Ankara'da görülen Yasin Börü ve arkadaşlarının davasında, dava avukatları ve mağdur aileleri mahkeme heyetinin tavrı nedeniyle mahkeme salonunu boşaltma kararı aldılar. Mahkeme yargılamayı tek taraflı yapma kararı aldı.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerinin yargılandığı dava duruşmasında müşteki ve mağdurların tüm talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedilince avukatlar ve mağdur yakınları duruşma salonunu terk etti.

HDP’nin sokağa çıkma çağrısıyla başlayan 6-7 Ekim saldırılarında PKK’liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerinin yargılandığı dava duruşmasında müşteki ve mağdurların tüm talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedilince avukatlar ve mağdur yakınları duruşma salonunu terk etti.

Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz ve Ahmet Hüseyin Dakak'ın geçen yıl 6-7 Ekim olaylarında ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından katledilmesi ile ilgili Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci duruşması başladı.

Saat 10.00’da müşteki ve mağdur yakınları adliye binasına alınmaya başlandı. Saat 10.30’da başlayan duruşmayı, maktullerin yakınlarının yanı sıra birçok ilden gelen yüzlerce kişi, siyasi parti temsileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de mahkeme salonundan takip ediyor.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen avukatlar davaya müdahil olarak katılırken, avukatlar duruşmada katillerin yanı sıra azmettiricilerin de cezalandırılmasını istiyor.

Davada olaylara karıştıkları belirtilen (tespit edilen) 21’i tutuklu, 8’i tutuksuz, 5'i firari 34 sanık yargılanıyor. İddianamede, sanıklar hakkında, dörder kez “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, birer kez de “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma” suçlarından olmak üzere beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Avukatlar mahkeme heyetini protesto ediyor

Müşteki ve mağdurların avukatları, ilk duruşmada yargılanmanın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için “Geniş salon” talebi başta olmak üzere tüm talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Taleplerin reddedilmesi üzerine avukatlar, bu şekilde adil ve sağlıklı bir yargılanmanın yapılamayacağını ifade ederek duruşma salonunu terk etti.

Duruşma salonundan çıkan maktullerin yakınları, mahkemeye heyetine tepki gösterdiler.

Hatırlanacağı üzere 5 Ekim 2015 Pazartesi günü 22'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında bir sanık tahliye edilmiş ve davanın ikinci duruşması 25 Kasım 2015 Çarşamba gününe ertelenmişti. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
DÜNYA Kategorisindeki Diğer Haberler
​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, salgından etkil..
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, açlıktan ölümle..
TESSEP Batman İl Temsilciliği, Danimarka’da tesettür düşmanlığına ve kamusa..
Molla Beşir Varol, Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in ku..
PKK’liler tarafından Belçika’da katledilen Mehmet Salih Kaya, köyünde gözya..
Cemaat-i İslami’nin lideri Rahman Nizami'nin laik Hasina hükumeti taraf..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=