Lütfen bekleyin..



Esnafa verilen destek mağduriyeti gidermedi

28 Ocak 2021, 01:49 - Okunma: 22992

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, salgından etkilenen esnaf ve işletmelere verilen desteklerin yaşanan mağduriyetleri gidermediğini vurguladı.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz, küresel salgından etkilenen esnaflara ve işletmelere yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor.

Batman merkezde farklı sektörlerdeki esnaf ve işletmeleri ziyaret eden Durmaz, son olarak kentteki sürücü kurslarını ve Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği’ni ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetinin derneklerini ziyaret etmesinden dolayı memnun olduğunu dile getiren Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Abdulhalim Kartal, diğer siyasi partilerin de işletme sahiplerini sorması gerektiğini belirtti.

“Esnaf ve işletmeciler ise çok daha fazla etkilendi”

Ziyaretler sonrasında açıklamalarda bulunan Durmaz, “Malum olduğu üzere tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi süreci yaşıyoruz. Ne yazık ki bu süreçten etkilenmeyen kalmadı. Yitirdiğimiz canlarımız oldu, hastalık sürecini çok ağır atlatan vatandaşlarımız oldu. Sağlık konusunda yaşanılan sıkıntılarla birlikte ekonomi konusunda da çok sıkıntı yaşandı. Süreçten etkilenen kesimlerin başında, esnaf ve işletmeler gelmektedir. Bizlerde esnafımızı yalnız bırakmama adına ve bu sıkıntılı süreçte yaşadıklarını dinlemek üzere başlatmış olduğumuz ziyaret programımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Verilen destekler yaşanan mağduriyeti ortadan kaldırmadı”

Belirledikleri program kapsamında son ziyaretlerini sürücü kurslarına yaptıklarını belirten Durmaz, “İlimizin farklı yerlerinde bulunan 6 sürücü kursunu ziyaret ettik. Sürücü kursları ziyaretinden sonra ise Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği’ni ziyaret ettik. Sektör çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıları kendilerinden dinledik. Verilen desteklerin çok yetersiz kaldığını ifade ettiler. Çok doğru. Esnafa ve işletmelere verilen destekler beklentileri karşılamamış, yetersiz kalmış ve maalesef ki yaşanan mağduriyeti ortadan kaldırmamıştır.” dedi.

“Esnafa ve işletmelere faizsiz kredi verilmelidir”

Esnafın sıkıntılarının giderilmesi için yeni çarelerin üretilmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Bir taraftan zamlar, vergiler bir taraftan hayat pahalılığı. Hem vatandaş hem esnaf sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bu süreçte esnafa sahip çıkılmalıdır. Verilen sınırlı destekler esnafın sıkıntısına çare olmamıştır. O yüzden ivedilikle yeni çareler düşünülmelidir. En azından bu süreci atlatmak için esnafa, işletmelere faizsiz kredi verilmelidir. Bununla birlikte esnafın kredi taksitleri en az bir yıl ertelenmelidir. Bu konuda esnaf, yetkililerden adımlar atılmasını beklemektedir.”(İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
DÜNYA Kategorisindeki Diğer Haberler
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, açlıktan ölümle..
TESSEP Batman İl Temsilciliği, Danimarka’da tesettür düşmanlığına ve kamusa..
Molla Beşir Varol, Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in ku..
PKK’liler tarafından Belçika’da katledilen Mehmet Salih Kaya, köyünde gözya..
Cemaat-i İslami’nin lideri Rahman Nizami'nin laik Hasina hükumeti taraf..
Hak İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt, Cemaat-i İslami Liderlerinden M..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=