Lütfen bekleyin..


Abdurrezzak ÇELİK

KÜRTLERİN E-REÇETESİ

30 Ağustos 2023, 00:57 - Okunma: 978

Önceki gün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, e-Reçetem sistemine 5 dil eklendiğini açıklayıp dilleri sıraladı. Ben de saf saf bakıyor, gönlümden geçen ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da içinde olduğu 30 milyona yakın mensubu olan dilin de bunlar arasında olduğunu düşünüyorum. 

Ama maalesef ki,  e-Reçetem sisteminde Kürtçe’ye yer verilmediği, aksine; İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerinin eklendiği duyuruldu. 

Cumhurbaşkanı danışmanı ve kabine millete tanıtılırken, büyük büyük puntolarla “Kürt bakanlar” olarak lanse edilen ve Sayın Koca’nın da aralarında olduğu bakanların, sisteme Kürtçe dilini eklemek neden akllarına gelmez? 30 milyon Kürdün dilini yok saymak ya da görmemek hangi akla hizmettir? 

Türkler ve Kürtler beraber Kars’ta, Antep’te, Urfa’da, Maraş’ta; Ruslara, Fransızlara, İngilizlere karşı bu toprakları savunmak için savaştılar. Türkler ile beraber İngiliz, Fransız ve Ruslara karşı savaşan Kürdün dili yeni uygulamalarda yok ama ülkeyi işgal etmek isteyen ve bu uğurda binlerce şehit vermemize sebep olan İngilizin, Fransızın ve Rusun dili var. Edebiyata gelince de, “ama biz kardeşiz, hemi de din kardeşi... “ama biz etle tırnak gibiyiz, hemi de aynı vücudun uzuvu” söylemleri havada uçuşuyor. 

Hakikaten ben anlayamıyorum. Aklî istiyorsanız aklî, demokrasiyi işletiyorsanız demokrasi, laiklikten istiyorsanız laiklikten, şeriatten dem vuruyorsanız şer’î kitaplara bakalım. Siz bu çıkarımları nereden buluyorsunuz? İnanılmaz savaşlara beraber girilmiş, bu uğurda sayısız şehitler verilmiş, hakkın sesi adına batılı tarumar etmiş bu nadide kardeşlik için yokları oynuyorsunuz... Engin denizlerde boğulmamak için varını-yoğunu ortaya koyup beraber kulaç attıktan sonra kardeşini bir kaşık suda boğmak evla mıdır? İnsan bu kadar mı kin güder hemşerisine? 

E-reçetem gibi kolay yapılabilir işlemler, vatandaşların istifade etmesi ve kolaylık hizmeti için değil midir? Ya da ben mi yanlış anlıyorum? 

İnsan bir işi yaparken ya Allah’tan korkar ya da kuldan utanır. Siz neredesiniz bir türlü bulamadım? 

Bir taraftan yaklaşık 30 milyona verilebilecek Kürtçe bir hizmet varken verilmiyor ama aynı hizmeti, 150 bin Rus’a, 34 bin İngiliz’  vatandaşına bal sunar gibi sunabiliyorlar. (ki bunların çoğu sadece vatandaş, burada ikamet bile etmiyorlar.) 

Sıra insan hakları dağıtımına gelince nedense hep Kürtler teğet geçiyor. Biraz da bünye alıştı Milyonlarca kürdün yaşadığı ülkede Kürtçe yine yok!!! 

Tüm sorunların sorumluları başkaları değildir. Sağlık Bakanının dahi Kürt olduğu ve en az 30 milyon Kürdün yaşadığı Türkiye’de Kürtçe’nin reçete dili bile olamaması biz Kürtlerin işe yaramazlığı ile ilgilidir.  

Ağaca sormuşlar neden ağlıyorsun? Diye, cevap vermiş: Beni kesen baltanın sapı da benden demiş. 

Ey Fahrettin koca sen de sözde Kürtsün ? 

Neden Kürtçe yok Kürdün Değeri? 

Bu kadar mı? 

Bölücülük budur işte... 

 

Sağlık Bakanlığı e-reçetem sistemine 5 dil eklemiş 

Milyonlarca Kürdün yaşadığı ülkemizde Kürtçe yine yok. 

Kürtçe’nin kesinlikle dahil edilmesi gerekiyor... 

 

30 milyonu aşkın Kürdün yaşadığı ülkemizde Kürtçe dil seçeneği yok ama birkaç bin kişinin yaşadığı diller var...  

Bu haksızlık ne zaman giderilecek? 

Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, 

Aksine psikolojik bir hastalıktır 

                                                -Malcolm X-   

Bu ırkçılık ne zaman bitecek?

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
697 gün önce
810 gün önce
873 gün önce
998 gün önce
1033 gün önce
1040 gün önce
1089 gün önce
1125 gün önce
1131 gün önce
1139 gün önce
1222 gün önce
2165 gün önce
2647 gün önce
2683 gün önce
2689 gün önce
2760 gün önce
2836 gün önce
2922 gün önce
2956 gün önce
2985 gün önce
3005 gün önce
3027 gün önce
3041 gün önce
3069 gün önce
3180 gün önce
3252 gün önce
3298 gün önce
3288 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=