Lütfen bekleyin..



Bakan Zehra Selçuk: Batman'da 50 bini aşkın haneye ulaşmış durumdayız

26 Mart 2019, 19:07 - Okunma: 6016

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son 17 yılda Batman'a yaklaşık 16 milyon liralık yatırım yaptıklarını sadece bakanlıklarının alanında yapılan yardımların 3,5 milyar lirayı aştığını açıkladı.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman'da gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Batman'da sosyal yardımlarda 50 bini aşkın haneye ulaştıklarını söyledi.

Batman'a bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son 17 yılda Batman'a yaklaşık 16 milyon liralık yatırım yaptıklarını sadece bakanlıklarının alanında yapılan yardımların 3,5 milyar lirayı aştığını açıkladı.

Bakan Selçuk, ilk olarak Batman Valiliğini ziyaret etti. Bakan Selçuk'u Valilik ziyaretinde Vali Hulusi Şahin ve vali yardımcıları karşıladı. Selçuk, Valilik makamına geçerek, burada basına kapalı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Selçuk, Valilik toplantı salonunda koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Ardından basına açıklamalarda bulunan Selçuk, Batman'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Göreve geldikleri günden bu yana bütün illeri ziyaret etmeye ve değerlendirme toplantıları yapmaya devam ettiklerini kaydeden Selçuk, "Bakanlık olarak Batman'da iki tane Sosyal Hizmet Merkezimiz var. 7 tane de Aile Destek Merkezi ile hizmete devam ediyoruz. Yine kuruluşlarımızca çocuklarımız bakım altındalar. Toplam 3 bakım ve rehabilitasyon merkezinde engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Son 17 yılda Batman'a yaklaşık 16 milyar liralık yatırım yaptık. Sadece Bakanlığımız alanında yapılan yardım 3,5 milyar lirayı aşmış durumda. Gıda, eğitim, sağlık desteklerini içine alan sosyal yardımlarda da 50 bini aşkın haneye ulaşmış durumdayız. Bu kapsamda 2003 yılından bu yana Batman'a 2,5 milyar lira tutarında aktarım oldu. İŞKUR ile de 30 bin vatandaşımız 2002 yılından bu yana işe yerleşmiş durumda. 50 bin vatandaşımız işbaşı, girişimcilik ve mesleki eğitim programları, mesleki eğitim kurslarından faydalandı." dedi.

Toplantıya, Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve bazı kurum müdürleri de katıldı.

Yapılan açıklamanın ardından Bakan Selçuk, AK Parti Batman Seçim Lokalinde bir açıklamada bulundu.

Selçuk, "Biliyorsunuz Batman'da bölgedeki diğer il ve ilçelerde işbaşına gelen belediye başkanları maalesef halka hizmet etmek yerine terör örgütleriyle el ele yürümeyi tercih ettiler. Devletimiz de bu duruma elbette seyirci kalmadı. Çukurlar kazarak şehirlerimizi harap edeneler adeta savaş alanına çevrilen bu teröristlere karşı güvenlik güçlerimiz çetin bir mücadele verdi. Sivil vatandaşlarımıza zarar gelmesin diye polislerimiz askerlerimiz jandarmalarımız şehit düştü. Okulları yaktılar. Yaralı taşıyan ambulanslara hastanelere ateşler açtılar. Güneydoğuya yatırım ve hizmet gelmesin diye her yolu denediler. Şehirlerimizi çukur siyasetiyle yaşanmaz hale getirenlere fırsat vermeyeceğiz. Hiç kimse boşa hayal kurmasın bu millet alın terini emeğini bu teröristlere bırakmayacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=