Lütfen bekleyin..



TÜPRAŞ'ta "maaş" eylemi

08 Mayıs 2019, 20:30 - Okunma: 2159

Batman'da özel bir şirket bünyesinde TÜPRAŞ'ta çalışan ve maaş alamayan işçiler, eylem yaptılar.

Tekno Mekanik Global (TMG) firma bünyesinde TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nde çalışan yaklaşık 70 işçinin maaşı 3 ay verilmeyerek mağdur edildi. İşçiler yaşadıkları mağduriyet dolayısıyla kısa süreliğine TÜPRAŞ kapısını trafiğe kapatarak eylem yaptı.     

TÜPRAŞ'ın kendilerine garanti verdiğini, ancak tek taraflı olarak bünyesinde çalıştıkları firmayı feshettiğini belirten işçiler, TÜPRAŞ'ın zararı karşılığında paralarına el koyduğunu dile getirdiler.

Yaptıkları eylem sonrası İLKHA'ya konuşan işçiler, verilmeyen maaşlarının bir an evvel verilmesi ve yaklaşık 70 ailenin mağduriyetinin giderilmesini istediler.    

Aylar önce TMG firma bünyesinde çalışmaya başladıklarını belirten işçilerden Mehmet Şah Ayhan, "50-60 kişi civarındayız, paramız verilmeyecek korkusuyla iki üç defa işi durdurduk. Çalışmadık, TÜPRAŞ yetkilileri gelip bize, 'Çalışın, işinizi bitirin. Her türlü garantiniz biziz. Hiçbir paranız burada kaybolmaz.' dediler. Ama bugün ise TÜPRAŞ şirketi bizim çalıştığımız firmaya el koyarak tek taraflı firmayı feshetti. TÜPRAŞ bizim paramızı da vermiyor. Bizim garantimiz TÜPRAŞ’tı. Her zaman da bize 'Siz çalışın, garantiniz TÜPRAŞ'tır.' diyordular. Bizim firmanın teminatları ve işçi paraları TÜPRAŞ’ta var. Personel parası ödensin diye TÜPRAŞ’a mail de atılmış. TÜPRAŞ kendi zararı karşısında bizim paramıza el koymuş. TÜPRAŞ bizi kandırdı. Biz mağduruz, hakkımızı istiyoruz." dedi.

"Niyetimiz sadece hakkımızı almaktır"

Yaklaşık 4 aydır maaş alamadıklarını ifade eden işçilerden Mehmet Yıldırım, "TÜPRAŞ bizi işten çıkardı. 6 Nisan'da bizi çıkardıklarında içerideki maaşımızı ayın 15-20'si arasında yatıracaklarını söylediler. 18 Nisan'da TÜPRAŞ şirketimize el koyarak şirketi feshetti. Şirketi aradığımızda, TÜPRAŞ'ın paramızı vereceklerini söylediler. Bize hep, 'Çalışın, bir sıkıntı çıkarsa şirketi teminatı ile maaşlarımız yatacak.' söylediler. Bir hafta önce bize, '8 milyar şirketin teminatı 600 bin de hakkediş.' olduğunu söylediler. Biz hakkımızı mahkemeyle değil, normal yollarla almak istiyoruz. Mahkemeye verirsek 3-4 yıl mahkeme devam edecek. Hepimiz mağdur ve kiracıyız. Buraya gelip eylem yaparak bir sıkıntı çıkarma niyetinde değilim, bizim niyetimiz sadece hakkımızı almaktır." ifadelerini kullandı.

"Bize işimize dair vaatler ve sözler verildi"

TÜPRAŞ Rafinesinde TMG firmasında çalıştıklarını belirten işçilerden Veysel Sönmez, "Burada 11 aydır emek sarf ediyoruz. Son 3 ay içerisinde ekonomik krizden dolayı TÜPRAŞ ana firmaya baskı uyguladı. Zararından dolayı şu anda 70 kişi parası içerde kalacak şekilde dışarı atıldı. TÜPRAŞ'ın mühendisleri bize sözler verdiler. Mühendisler, 'Arkadaşlar, işinize davam edin, projemizi bitirelim ve haklarınızı ödeyelim. Sizi açıkta bırakmayalım.' gibi vaatler ve sözler verildi. Verdikleri söz ve vaatler sonrası 50'den fazla işçi işsiz. İşçiler bir parça ekmek bile evlerine götüremeyecek duruma geldiler.  Şu an 3 aylık maaşımız içeridedir. Biz, sadece maaşlarımızı istiyoruz." şeklinde konuştu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)









  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=