Lütfen bekleyin..



Şahin: ​"İşsizlik Batman’ın kaderiymiş gibi kanıksanmış"

09 Mayıs 2019, 13:52 - Okunma: 5085

Batman'da her geçen gün büyüyen işsizlik sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, işsizliğin Batman’ın kaderi olmadığını söyledi.

​Siyasilerin, yerel yöneticilerin, bürokratların Batman’daki işsizlikle mücadelede ciddi bir çaba içinde olmadıklarını belirten HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, herkesin Batman’ın kanayan yarası olan işsizlik sorununu adeta kanıksadığını söyledi.

Batman, yıllardır Türkiye’nin en işsiz üç kentinden biri olarak öne çıkıyor. Kentte, her geçen gün büyüyen işsizlik sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, işsizliğin Batman’ın kaderi olmadığını söyledi.

Siyasilerin, bürokrat ve yerel idarecilerin işsizlik sorununu çözmek için gereken hassasiyeti göstermediklerini vurgulayan Şahin, işsizliğin Batman’ın kaderiymiş gibi kanıksandığını kaydetti.

Yetkilileri sorunun çözümü, istihdamın artışı ve üretim için sorumluluklarını yerine getirmeye çağıran Şahin, gerekirse yetkililerin sürekli Ankara’nın kapılarını aşındırmaları gerektiğini ifade etti.

"İşsizlik had safhada"

Batman’daki işsizlik sorununun son yıllarda bir türlü gündemden düşmediğini belirten Şahin, "Batman başta olmak üzere bölgemizde işsizlik had safhadadır. Verilere baktığımızda Batman, Türkiye’de işsizlik konusunda ilk üç sırada yer almaktadır. Bu da aslında Batman gibi genç bir nüfusa sahip bir il için çok büyük bir kayıptır. Oysa böylesi genç ve dinamik bir nüfusa sahip ilin bu anlamda çok avantajlı bir konumda olması gerekir. Ama maalesef bu genç nüfusa rağmen Batman’da işsizlik çok üst sıralardadır." dedi.

"İşsizliğin azalması için projeler geliştirilmeli"

İşsizliğin Batman için büyük bir kayıp olduğunu söyleyen Şahin, "Vatandaşların iş bulamamasından dolayı kahvehaneler, parklar dolup taşıyor. Bu Batman ekonomisi, sosyal yapısı için çok büyük bir kayıptır. Maalesef Batman’daki bu işsizlik sorunu bir türlü istenilen seviyeye indirilemiyor. Özellikle başta siyasilerimiz olmak üzere Valinin, BATSO’nun, iş odalarının bu duruma eğilmeleri, işsizliğin asgari seviyeye inmesi adına sık sık bir araya gelip bununla ilgili projeler geliştirmeleri gerekirken, fakat sanki bu durumu kabullenmiş gibi bir duruş sergiliyorlar." diye konuştu.

"İşsizliğe çare olmak için arayış içinde olunmalı"

İşsizlik sorununun kendilerini derinden üzdüğünü aktaran Şahin, "İşsiz olan vatandaşlarımızın belki evlerinde az da olsa aşları bulunabiliyor, fakat özellikle nüfus sayısı fazla olan ailelerin durumları görülmelidir. Bu duruma çare olmak için arayış içerisinde olunmalıdır. Fakat maalesef ilin yetkililerinden bu duyarlılığı görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

"İşsizlik sorunu bizi huzursuz ediyor"

Yaşanan durumun daha da kötüye doğru gittiğine işaret eden Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"İşsizlik sorunu bizi huzursuz, rahatsız ediyor. Çünkü halkın içindeyiz ve sıkıntıları bire bir yaşıyoruz. Artık neredeyse halkımız gidip sofrasında bir domates alamaz duruma gelmiştir. Geçen yıl doğru dürüst domates yemediklerini belirten bir sürü aileyle konuştuk. Bize bu anlamda şikâyetler gelmiştir. Bu yıl geçen yıldan çok daha farklı değil belki daha kötü görünüyor. Batman’ımızda, bölgemizde işsizliğin asgariye indirilmesi için siyasiler başta olmak üzere Sayın Vali, iş odaları, BATSO bir araya gelip bu sorunun çözümüne yönelik arayış içerisinde olmalı."

"İstihdam ortamı oluşturulmalı"

Batman’da iş alanlarının artırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Pahalılık had safhadadır. Dolayısıyla bu da işsizliğin ortamını oluşturuyor. Batman’da istihdam ortamını oluşturabilecek projeler yapılmıyor. Yıllardır Batman’da ikinci organize sanayi bölgesinin kurulacağı söyleniyor fakat bir türlü kurulmadı. Kurulursa çoğu işsizimiz istihdam edilir. Batman’a sermayenin çekilmesi lazım. Bunun sağlanması için de devletin sermaye sahiplerine bir güvence vermesi lazım. Yoksa sermaye sahipleri niye Batman’a gelip yatırım yapsın? Bu da siyasilerin ve yerel idarecilerin bu işi sahiplenmesiyle olabilecek bir durumdur." şeklinde konuştu.

"İşsizlik sorununun hallolması için adımlar atılmalı"

Sorunun giderilmesine yönelik parlamentodaki siyasiler ve yerel idarecilerin Ankara’nın kapısını aşındırması gerektiğini kaydeden Şahin, şunları söyledi:

"İnsanlar işsiz olunca bu defa farklı sorunlar da ortaya çıkıyor. Genç bir insan eğer okul okumuyor ve yapacak bir işi de yoksa maalesef görmek istemediğimiz ortamlarla buluşur. Bu Batman için büyük bir kayıptır. Bunun daha fazla sürdürülmemesi lazım. Devletin özellikle üretime dayalı ekonominin gelişmesi için bölgeye ayrı biri imkân sağlaması gerekir. Batman’da işsizlik sorununun hallolması için adımların atılması gerekir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=