Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan örnek bayramlaşma

06 Haziran 2019, 20:11 - Okunma: 2674

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından örnek bir bayramlaşma programı düzenlendi. Ramazan Bayramı münasebetiyle düzenlenen geleneksel bayramlaşma programına, halkın yoğun katılım sağlaması dikkat çekti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü’nce Ramazan Bayramı’nın 3’üncü gününde ikindi namazına müteakip Şerzan Kurt Parkı’nda düzenlenen program, tekbir ve salavatlar eşliğinde başladı.

7’den 70’e Batman halkının da yoğun katılım sağladığı bayramlaşma programı; Peygamber Sevdalıları Vakfı’na üye Mustazaflar Cemiyeti, Batman Umut Kervanı, Bilge-Der, Hira-Der, Şefkat Eli Derneği, Sevgi-Der, Sağ-Çev, Rahmet Pınarı Derneği, Hizmet-Der, Enfa-Der, İlim Der, Köy-Der üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda, HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki partililer, İlke Haber Ajansı Genel Müdürü Mahmut İrtem,  İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, STK temsilcileri ve çok sayıda kanaat önderi ile âlimler hazır bulundu.

“Bizler bayramı idrak ederken, İslam ümmetinin birçok yerinde maalesef Müslümanların kanları akıtılıyor”

Bayramlaşma programının ardından konuşan aktaran İTTİHADUL ULEMA üyesi Mehmet Ali Altun, Allah’ın bir emrini yerine getirdiklerini söyledi.

Altun, “Rabbim bu günleri hayırların başlangıcı için bir vesile kılsın. Allah’ın bize hediyesi olan bu günleri hakkıyla idrak etmeyi tüm İslam ümmetine nasip etsin. Tüm halkımızın bayramını kutluyoruz. Rabbimizden dileğimiz, bu güzel günleri bütün İslam ümmetine nasip etmesidir. Bizler bayramı idrak ederken, İslam ümmetinin birçok yerinde maalesef Müslümanların kanları akıtılıyor, Müslümanlar perişan, mahkûm, katliamlara maruz kalıyorlar. Bizim burada bayramlaşmamızın nedeni ise Rabbimize olan kulluğumuzun nişanesi, Allah’ın bir emrini yerine getirmenin bize vermiş olduğu mutluluğu haykırmaktır. Rabbimizin, İslam coğrafyasını gerçek bayramlara kavuşturacağına inanıyoruz.” dedi.

“Bayramlaşma programlarına halkın katılımı her geçen yıl artıyor”

Halkın, Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın yaptığı tüm etkinliklere gönülden iştirak ettiğini ifade eden Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın ise şunları söyledi:

“Ramazan ayını ibadetlerle geçirdik. Oruçlarımızla, infaklarımızla Allah’a olan kulluk görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Bu Ramazan ayında da Allah’ın bizlere hediye etmiş olduğu bayramı kutluyoruz. Bizler Peygamber Sevdalıları olarak, her sene geleneksel olarak halkımızla bir araya gelerek, bayramlaşma programı tertipliyoruz. Bugün de halkımızla bir araya gelip bayramlarını kutladık. Dünyada eziyet ve sıkıntılar içinde olan tüm Müslümanlar için dua ettik. Batman halkı başta olmak üzere tüm dünya Müslümanlarının bir kez daha Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Allah’tan bizleri daha güzel bayramlara ulaştırmasını diliyoruz.”

Son olarak her geçen yıl, bir önceki yıla oranla katılımın arttığına dikkat çeken Aydın, bu yoğun katılımdan dolayı Batman halkına teşekkür etti.

Geniş bir halka oluşturularak yapılan bayramlaşma programı, İTTİHADUL ULEMA üyesi Mehmet Ali Altun’un yaptığı dua ile son buldu. (Şükrü Tontaş/M. Fatih Akgül-İLKHA)

 Batman’da Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan örnek bayramlaşma

 Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=