Lütfen bekleyin..



YKS birincisinden öğrencilere tavsiyeler

12 Haziran 2019, 16:14 - Okunma: 11695

2018 YKS Batman sözel birincisi olan imam hatip mezunu Zikra Aslan, YKS'ye girecek adaylara önemli tavsiyelerde bulundu.

Her yıl milyonlarca öğrencinin üniversiteli olabilmek amacıyla birbirleriyle yarıştığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu yapılacak.

2018 YKS Batman sözel birincisi olan Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Zikra Aslan, hafta sonu düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi, sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Aslan, sınavda öğrencilerin heyecanlarını kontrol etmeleri, soğukkanlılıklarını korumaları gerektiğini belirtti. Aslan, bu sınavın öğrenciler için çok önemli olduğunu, fakat öğrencilerin bu sınavı yaşamlarındaki tek ve en önemli şey olarak görmemeleri gerektiğini kaydetti.

Aslan, "Öğrenciler sınavı kesinlikle ölüm-kalım sorunu olarak algılamamaları gerekiyor. Bu hafta sonu yapılacak sınavın tek ve son seçenek olmadığını akıllarında bulundurmaları gerekiyor." şeklinde konuştu.

Sınavın bir amaç değil araç olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, böyle düşünüldüğü takdirde sınav stresinin azalacağını söyledi.

"Kendinize güvenin heyecan yapmayın"

Öğrencilere tavsiyelerine devam eden Aslan konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugüne kadar elinizden gelen her şeyi yaptınız, çok çalıştınız. Bu vakitten sonra yapacağınız tek şey tevekkül etmektir. Allah hiçbir emeğinizi boşa çıkarmayacaktır. Kendinize güvenin, sınav esnasında soruları dikkatlice okuyunuz ve heyecan yapmayınız. Çünkü stres altında yapabileceğiniz soruları bile kaçırabilirsiniz."

Zikra Aslan, 2018 YKS'de elde ettiği başarının sırrına da değindi.

Başarıya ulaşmasında 'İmam hatip lisesi'nin büyük katkısı olduğunu belirten Aslan, imam hatipler hakkında hâlâ bazı şahısların eksik bilgiye sahip olduğunu söyledi.

Normal Anadolu liselerinde verilen derslerin hepsinin imam hatiplerde de verildiğini aktaran Aslan, bunlara ilaveten Kur'an-ı Kerim ve Arapça gibi derslerle de desteklendiğine dikkat çekti.

"İmam hatip lisesinde gördüğümüz dersler zihnimizin açılmasına sebep oldu"

İmam hatip lisesinin manevi kişiliğinin oluşmasında çok katkısı olduğuna vurgu yapan Aslan, "İmam hatip lisesinde hem karma eğitim yok, hem de dini eğitim çok güzel bir şekilde veriliyor. Özellikle Kur'an-ı Kerim dersleri zihnimizin açılmasına vesile oluyordu. Bu şekilde derslerimizi daha iyi anlıyorduk. İmam hatip lisesi sayesinde hem eğitim aldık hem de dünyada daha düzenli bir hayatımız oldu." ifadelerini kullandı.

"Evlatlarınızı imam hatiplere yönlendirin"

İmam hatip liselerinin hem fenni, hem de dini konularda insana çok fazla olumlu katkı sağladığını belirten Aslan, son olarak şunları söyledi:

"Herkese imam hatip lisesini tavsiye ederim. Hem dünyevi hem de ahiret acısından yetişmemize çok yararı oldu. Ailelere tavsiyem, ortaokuldan itibaren evlatlarını imam hatiplere yönlendirmeleridir." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=