Lütfen bekleyin..



Eğitimcilerden öğrenci ve velilere "tatil" tavsiyeleri

14 Haziran 2019, 12:17 - Okunma: 14448

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, öğrencilerin bu süre zarfında kültürel, sportif aktivitelerinin yanı sıra manevi yönde de kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatiline giren öğrenci ve öğrenci velilerine bir takım önemli tavsiyelerde bulundu.

Okullar uzun bir yaz tatiline girerken, karnelerini alan öğrenciler yeni bir dönem için yaklaşık 3 ay gibi uzun bir süre mola verecek. Karnelerini alan öğrencileri ve velileri uzun yaz tatili heyecanı sararken, tatil öncesi değerlendirmelerde bulunan eğitimciler, önemli uyarılarda bulundu.

Öğrencilerin tatil yapmalarıyla birlikte mutlaka bol bol kitap okumayı da ihmal etmemeleri gerektiğini belirten Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, öğrencilerin bu süre zarfında kültürel, sportif aktivitelerinin yanı sıra manevi yönde de kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Öğrenci ve öğretmenlere iyi bir tatil dileklerinde bulunan Çaplık, "2018-2019 eğitim-öğretim yılı bitti, bu dönemin bütün çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Öğretmenlerimize de iyi tatiller diliyorum. Tabi uzun bir yaz tatili dönemi olacaktır. Her şeyden önce öğrencilerimizin bu yaz tatilinde ciddi bir dinlenme içerisine girmelerini tavsiye ediyoruz. Elbette dersler bitti ve bundan sonra ders çalışma süreci olmayacak; ancak çocuklarımızın kesinlikle bu tatilde bolca kitap okumayı ihmal etmemeleri gerekiyor." dedi.

"Şiddetle kitap okumayı tavsiye ediyorum"

Tatil boyunca öğrencilerin kitap okumayı asla ihmal etmemesi gerektiğine işaret eden Çaplık, "Her çocuğumuzun haftada en az bir kitap okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Zira okuyan bir toplum önünü gören bir toplum olacaktır, okuyan bir nesil geleceğe ümitle bakan bir nesil olacaktır. Bu çerçevede her bir öğrencimiz kesinlikle yaz tatili dönüşünde en az bir düzine kitap okumuş olarak okullarına geri dönmelerini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

"Genel kültürümüzü zenginleştirecek birikimler elde etmeliyiz"

Öğrencilerin tatilde sportif ve kültürel alanda da kendilerini geliştirebilmesi gerektiğini vurgulayan Çaplık, "Öğrencilerimizin kendi kişisel gelişimlerini artıracak yetenek ve gelişim kurslarına yazdırmalarını ve buna devam etmelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle yazın yüzme, dil kursları gibi kurslara gidilmesi, çocuklarımızın gelişimine olumlu yönde etki edecektir. Yine tatilde akrabalar, dostlar ziyaret edilmelidir. Memleketimizdeki tarihi yerleri, camilerimizi ziyaret ederek kendi kültürümüze sahip çıkmalıyız. Tarihi mekânlar, müzeler ziyaret edilerek genel kültürümüzü, dünya görüşümüzü zenginleştirecek bir takım birikimler elde etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Öğrenciler maneviyatlarını da geliştirmelidirler"

Öte yandan velilere çocuklarını pazartesi günü başlayacak olan yaz Kur’an kurslarına göndermelerini isteyen Çaplık, şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz yaz tatili boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Yaz Kur’an Kurslarına kendilerini yazdırmalı, maneviyatlarını geliştirmeli, ibadetlerini öğrenebilecek bir sürecin içerisinde bulunmalıdırlar. Zira her şey maddi eğitim değildir, aynı zamanda maneviyatımızı da geliştirmeliyiz. Öğrencilerimizin okullarda gördüğü öğretimle beraber toplumun içerisinde bilinçli bir fert olarak yer edinebilmeleri için elbette Kur’an kursları ve bu Kur’an kurslarında verilen dini eğitimin de çocuklarımızın bir ömür boyu istifade edebilecekleri bir bilgi, birikim olacaktır. Bütün öğrencilerimizin böyle güzel bir ortamda tatillerini geçirmelerini ümit ediyorum." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=