Lütfen bekleyin..



​"FETÖ’yü Amerika yönetiyor"

13 Temmuz 2019, 18:13 - Okunma: 1706

​ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümü dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Batman Hukuk ve Adalet Derneği Başkanı Avukat Yusuf Tanrıseven, FETÖ'ye Amerika'nın yönettiğine dikkat çekti.

Batman Hukuk ve Adalet Derneği Başkanı Avukat Yusuf Tanrıseven, 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından ABD’nin desteğiyle gerçekleştirilen ve 250 kişinin katledildiği, 2 bin 196 kişinin de yaralandığı darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

Aradan 3 yıl geçmesine rağmen darbe izlerinin hâlen atlatılamadığını vurgulayan Tanrıseven, FETÖ’nün en çok kurumlara zarar verdiğini kaydetti.

Amerika’nın FETÖ’yü barındırmasının onu desteklediğini ve hatta yönettiğini gösterdiğini belirten Tanrıseven, darbe girişiminin amacının İslam dünyasının önünü kesmek olduğunu söyledi.

Halkın ve kurumların darbe girişimini engellediğini anımsatan Tanrıseven, “Hain saldırı milletimizin feraseti sayesinde alt edildi. O gün iktidarı ve muhalefetiyle herkes 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıktı. Halkın kararlı duruşu darbe dönemlerinin kapandığını göstermiştir. 28 Şubat döneminin binyıl süreceği söyleniyordu ama çok kısa sürede bertaraf edilmişti. Bu hain darbe girişimi de yine aynı gecede bertaraf edildi.” dedi.

“Yarınlarımızı çaldılar”

FETÖ’nün her alanda ülkeye büyük bir zarar verdiğini vurgulayan Tanrıseven, “FETÖ’nün ülkemize verdiği en büyük zarar aslında o gece 250 vatandaşımızın şehit olması değildi. Devletin bütün kurumlarını alt üst eden bir anlayışa sahip oldular. Yarınlarımızı çaldılar, gençlerimizi zehirlediler, adeta robotlaştırdılar. Bu toplumun en genç, zeki insanın bir şekilde beynini yıkayarak kendi örgütsel amaçlarına alet etmeye çalıştılar.” diye konuştu.

“FETÖ’nün en büyük zararı kurumlara oldu”

Aradan 3 yıl geçmesine rağmen ülkenin yeterince darbenin izlerini atlatamadığını belirten Tanrıseven, şunları söyledi:

“Hâlâ FETÖ ile mücadele devam ediyor. Hâlâ devletin tüm kurumları onlarla gerekli mücadeleyi yapıyor ama biz kayıp neslin yerini halen dolduramadık. İster istemez birçok kurumda boşluk oluştu. FETÖ’nün en büyük zararı aslında kurumlara oldu. Adliyeden 5 bin civarında hâkim, savcı ihraç edildi. Bunların çoğu da tecrübeliydi. Bunların çoğunluğu da o dönemde FETÖ’nün kendine yakın gördüğü ve etkili yerlere getirdiği hâkim ve savcılardı. Bunlar gittikten sonra ister istemez bir boşluk oluştu. Son dönemde çok sayıda hâkim ve savcı alındı ama bunların yetişmesi bir zaman alıyor. Bir hâkim ve savcının yetişmesi ortalama 10 yıl alıyor. Adalet işliyor bir şekilde ama geç işleyebiliyor. En büyük sorun FETÖ’nün o kesimi zehirlemesi ve o kesimin şu anda aramızda olmamasıdır. Bu askeri için de geçerlidir. Orada da aynı boşluk var.”

“Darbe girişimi İslam dünyasının önünü kesmek için yapıldı”

Türkiye’nin önünün kesilmek istendiğini aktaran Tanrıseven, “Darbenin amacı meşru iktidarı indirerek Türkiye’yi Batı dünyasına peşkeş çekmek, bir örgütün himayesine koymaktı. Türkiye’nin, İslam dünyasının önünü kesmek için yapılan bir darbe girişimiydi. Yoksa halkın menfaati için yapılan bir girişim değildi. Askeriyenin yaptığı darbelere bakarsak o dönemde terör bahane gösterilerek darbe yapılıyordu. 15 Temmuz’da bir terör olayı da yoktu.” ifadelerini kullandı.

“Amerika FETÖ’yü yönetiyor”

FETÖ elebaşının hâlâ Amerika’da korunup kollandığına işaret eden Tanrıseven, konuşmasına şöyle devam etti:

“Amerika seyirci kalıyor, belki de destekliyor. Amerika normalde bir terör örgütünü desteklemez diye biliniyor. Her zaman teröre karşı olduğunu söyler. Bir ülkede darbe yapmaya kalkışan bir örgütün başını kendi içinde tutması, beslemesi aslında Amerika’nın o örgütün arkasında olduğunu, desteklediğini, hatta yönettiğini gösteriyor. Yoksa Amerika menfaati olmayan bir şeye asla destek vermez. O yüzden hep birlikte kökü dışarda olan insanların peşinden koşmak yerine bu ülkeyi nasıl kalkındırabiliriz, nasıl daha müreffeh bir ülke haline getirebiliriz deyip onun çabasını göstermemiz gerekiyor.” (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
11 ayın sultanı rahmet ayı Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçların..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, erkek berbe..
Batman'da bir motosikletlinin seyir halindeki otomobile arkadan çarpmas..
Batman'da gece yarısı meydana gelen silahlı saldırıda biri kadın 2 kişi..
Uyuşturucu ile mücadele hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Batman Milletvekil..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, '..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=