Lütfen bekleyin..



Batman'da '15 Temmuz' paneli

15 Temmuz 2019, 19:17 - Okunma: 1707

ABD destekli 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Batman'da bir panel düzenlendi.

Batman Üniversitesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 3'üncü yıldönümü münasebetiyle "15 Temmuz Direnişi" konulu panel gerçekleştirildi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde düzenlenen panele; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programa; İstinye Üniversitesi Güvenlik ve Terör Uzmanı Dr. İmbat Muğlu, Gazeteci-Yazar Yaşar İçen, İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler ve Biz Anadoluyuz Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi ve 15 Temmuz tanıklarından Mehmet Köse panelist olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde İl Müftüsü Turgut Erhan, 15 Temmuz şehitleri için dua etti.

Ardından Rektör Aydın Durmuş ve Vali Hulusi Şahin programda birer konuşma yaptı.

Milletin darbecilere gereken dersi verdiğini aktaran Durmuş, "Cumhuriyetin 96 yıllık tarihinde cunta, darbe, post modern darbe, muhtıra ya da e-muhtıra gibi bildiri, kalkışma ve girişim gibi kavramlarla halkımız tanıştı. Bu kavramları bizzat yaşadı. Darbeleri tam geride bıraktık derken bir yenisiyle tanıştı. Her tanıştığında da bir parça daha sarsıldı. Gün geldi sandıkla gelen silahla gitti. Gün geldi bir muhtıra bir gece ansızın elektronik postayla geldi. Gün geldi bir gece milletin silahlarıyla bu ülkenin halkının üstüne ateş açıldı. 15 Temmuz 2016 akşamı FETÖ/PDY terör örgütü ülkemizi ve milletimizi yok etmek üzere harekete geçti. Bu milletin silahını aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulundu. Ancak milletimiz sokakları ve meydanları doldurarak vatan hainlerine gerekli dersi verdi." dedi.

15 Temmuz'da büyük bir kahramanlık destanı yazıldığını vurgulayan Vali Şahin, "Kur'an-ı Kerim, hemen hemen her sayfasında 'Niye bu kadar az düşünüyorsunuz, akletmez misiniz?' diye bizleri uyarıyor. Eğer biz aklımızı kullanacak mekanizmaları çocuklarımıza öğretseydik onlar bu yanlış yollara sapmayacaklardı. Biz 15 Temmuz felaketini yaşamayacaktık. 15 Temmuz bir açıdan felaket, bir açıdan büyük bir kahramanlık destanı, bir açıdan çok büyük bir temizliktir. Biz 16 Temmuz sabahı 14 Temmuz'a göre çok daha güçlü bir Türkiye'ye uyandık. Türkiye bugün 14 Temmuz'dan çok daha güçlüdür. Ama keşke zamanında uyansaydık da bu kadar bedeller ödenmeden biz kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrenseydik." diye konuştu.

Program, panelistlerin yaptığı konuşmaların ardından son buldu. (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
11 ayın sultanı rahmet ayı Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçların..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, erkek berbe..
Batman'da bir motosikletlinin seyir halindeki otomobile arkadan çarpmas..
Batman'da gece yarısı meydana gelen silahlı saldırıda biri kadın 2 kişi..
Uyuşturucu ile mücadele hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Batman Milletvekil..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, '..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=