Lütfen bekleyin..



Uçak sefer sayısı artırılsın

18 Temmuz 2019, 22:46 - Okunma: 1732

​Batman’da bir araya gelen STK ve oda temsilcileri ile iş adamları, basın açıklaması yaparak uçak seferlerinin artırılmasını talep etti.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) öncülüğünde bir araya gelen STK ve oda temsilcileri ile iş adamları, düzenledikleri basın açıklamasıyla Batman’da uçak sefer sayılarının artırılıp bile fiyatlarının düşürülmesini, İzmir ve Antalya seferlerinin yapılmasını talep etti.

Basın açıklamasına; Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, STK temsilcileri ile iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasını okuyan BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, ivedilikle uçak sefer sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

“Batman Havalimanı bir milyon nüfusa hizmet sunmaktadır”

THY Batman’da var olan uçak sefer sayısını son birkaç aydır düşürdüğünü söyleyen Demir, “Uçak fiyatlarının da tavan fiyat olan 352 TL’nin altında bulmak mümkün değildir. İlimizin yaklaşık 600 bin nüfusu var. Batman Havalimanını düzenli olarak kullanan Batman’a bağlı olmayan 4 tane büyük ilçe var. Bu ilçeler Bismil, Silvan, Midyat ve Kurtalan’dır. Bunların da nüfusunu göz önüne aldığımızda toplamda Batman Havalimanı bir milyon nüfusa hizmet sunmaktadır. Bu nedenle uçak seferlerinin artırılması çok haklı bir taleptir.” dedi.

“Seferlerin çoğaltılması elzemdir”

Yaşanan mağduriyetin giderilmemesinden dolayı böylesi bir açıklama yapmayı uygun gördüklerini aktaran Demir, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanı ve THY yöneticilerine haklı bir dille çağrımızı yapmaktayız. Batman Havalimanının hizmetleri güzel ancak hizmet eksikliklerinin giderilmesi gerekir. Bu hizmetler halkımızın ayağına getirilirse ve fiyatlar düşürülürse gidiş ve gelişler daha da kolaylaşacak. Halkımızın çoğu başka illere seyahat etmek amacıyla uçağa binmek için Diyarbakır’a gitmek zorunda kalmayacaklardır. Bunun yanı sıra uçak bilet fiyatlarının düşürülmesi, uçakların gitmediği İzmir, Antalya ve diğer bazı illere uçak tahsisinin yapılması, Ankara ve İstanbul’a da seferlerin çoğaltılması elzemdir.” diye konuştu.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
11 ayın sultanı rahmet ayı Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçların..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, erkek berbe..
Batman'da bir motosikletlinin seyir halindeki otomobile arkadan çarpmas..
Batman'da gece yarısı meydana gelen silahlı saldırıda biri kadın 2 kişi..
Uyuşturucu ile mücadele hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Batman Milletvekil..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, '..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=