Lütfen bekleyin..



“İslam medeniyeti, cami merkezli bir medeniyettir”

30 Eylül 2019, 18:45 - Okunma: 1308

​İslam medeniyetinin cami merkezli bir medeniyet olduğuna işaret eden Batman Valisi Hulusi Şahin, camilerin ibadet yerleri olmakla beraber aynı zamanda, eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan yuvaları olduğunu söyledi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, “1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlandığını anımsatan Şahin, “İslam medeniyeti, cami merkezli bir medeniyettir. Camiler insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında dini ve milli değerlerimizin kendisinde buluştuğu kutsal mekânlardır. Camiler, ibadet yerleri olmakla beraber aynı zamanda, eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan yuvalarıdır. İlim ve İrfan ekseninde yetişen, kendi inanç ve kültürel değerlerine sahip, milletine ve tarihine bağlı iyi yetişmiş bir gençlik geleceğimizin güven kaynağı ve teminatıdır.” dedi.

Din görevlilerinin önemli görev üstlendiklerini vurgulayan Şahin, “Din görevlilerimiz de aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde önemli bir görev üstlenmişlerdir. Hafta münasebetiyle her yıl farklı bir temayı ön plana çıkaran Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl için ‘Cami ve hayat’ temasını belirlemiştir. İl Müftülüğümüz tarafından bu hafta yapılacak etkinliklerle haftanın amacına ulaşacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutluyor, gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı tüm din görevlilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=