Lütfen bekleyin..



Hasankeyf'te esnaf işyerini ateşe verdi

04 Kasım 2019, 16:24 - Okunma: 1593

Batman'ın tarihi antik kenti Hasankeyf'te bulunan Er-Rızk Cami'nin taşınma çalışmaları sürerken hak sahibi olamayan bir esnaf dükkânını ateşe verdi.

Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında baraj göleti altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında 12 Mayıs 2017 yılında ilk olarak tarihi eser taşınma çalışmaları başlamıştı.

Asırlık Er-Rızk Camii'nin taşınması için Hasankeyf'in tarihi çarşısı olan Kale Sokağı'ndaki esnafın yeni yerleşkeye taşınma süreci başladı. Esnafın taşınması için verilen süre dün akşam saat 18.00'de son buldu.

Sürenin dolmasıyla bazı esnaf tamamen taşındı bazı esnaf ise hak sahibi olamadığından taşınamadı.

Yeni Hasankeyf'te hak sahibi olamayan esnaf Ali Aslankılıç da hak sahibi olamadığı içi topladığı eşyalarını ateşe vererek durumu protesto etti.

Öfkeli bir şekilde tepkisini dile getiren Aslankılıç, "Kaymakam duysun, artık benim dükkânım yok. Benim iki tane dükkânım vardı. Artık bitti. Söndürme bırak hepsi yansın." dedi.

Sinir krizi geçiren Aslankılıç'ı, esnaf arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Yanan dükkân, polis ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin yükseldiği bölgede araçlarıyl..
Batman'da TOKİ şantiyesinde devrilen beton mikserinin içinde sıkışan sü..
Batman Çayı kıyısında çuvallar içinde dini kitaplar bulunduğuna dair bilgi ..
Batman'da park halinde bulunan bir panelvanda çıkan yangın, itfaiye eki..
Halk günü programı kapsamında halkla bir araya gelen Batman Milletvekili Se..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, ulusal ve y..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=