Lütfen bekleyin..



BM-GYC'den Gazeteciler günü programı

11 Ocak 2020, 10:24 - Okunma: 41781

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Batman İl Temsilciliği’nin ev sahipliğinde Batman Öğretmenevi’nde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kentteki basın dernekleri ve cemiyet başkanları ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Gecede ayrıca,  ‘Yılın Başarılı Gazeteci Ödülleri’ yarışması kapsamında ödül alan gazetecilerin isimleri açıklandı.

VERİLEN HAKLAR YILLAR İÇİNDE GERİ ALINDI

Programda bir konuşma yapan Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Ercan Arslan, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. 10 Ocak tarihinin gazeteciler için anlamlı bir gün olduğunu belirten Arslan, “Her ne kadar, 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilere verilen haklar yıllar içinde geri alınmış ve hatta yok edilmiş olsa da geleneksel olarak kutlana gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğinin sorunlarının tartışıldığı ve bir araya gelerek kutlamaların yapıldığı bir gün olması nedeniyle anlamlıdır. Bu vesileyle tüm üyelerimizin ve meslektaşlarımızın geleneksel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını diler, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

MESLEKLERİMİZ BENZİYOR

Günün anlam ve önemine binaen Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç yaptığı konuşmasında, “Sokakta haber peşinde koşan, yağmur, yaz-kış demeden insanlara haber ulaştırayım diye bir çaba içerisinde bulunan kıymetli basın mensuplarının, köşe yazarlarımız ve imtiyaz sahiplerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum. Haber alma ve haber verme konusundaki hak ve hukukunuz inşallah bir ömür boyu devam eder. Mesleğimizi de sizinkiyle biraz bağdaştırıyorum. Birlikte çalıştığımız süre içerisinde haberler çok doğru bir şekilde, adaletli ve tarafsız bir şekilde inşallah Batman halkının tamamına ulaşacak şekilde haberleştirmeye ve koşturmaya devam ederiz” dedi.

3 AYDA 3 MİLYON TL CEZA KESİLDİ

Batman’da uyuşturucu kullanımının Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Kıraç, “Ben zaman zaman bazı yerleri, mahalleleri dolaşıyorum, ama uyuşturucu kullanan gençlere inanın rastlamıyorum. Biz zaten narkotik birimini destek ve takviye ettik. Gereken her türlü mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. Trafik konusuna da değinen Kıraç, “İnşallah yayalar da sürücüler de trafik kurallarına riayet etme konusunda zamanla alışacaklardır. Bu konuda çalışmalarımız ve denetimlerimiz devam ediyor. Mesela çevreyolunda yapılan denetimlerde 3 ayda 3 milyon TL trafik cezası kesildi. Bu konuya hassasiyet gösteriyoruz. Şu da bilinmelidir ki, sağlıklı bir trafik akışının olması için sürücülerin yanı sıra yayaların da kurallara riayet etmesi gerekir” diye konuştu.

ÖDÜL TÖRENİ MART’TA YAPILACAK

Batman’da ilki düzenlenen ‘Yılın Başarılı Gazeteci Ödülleri’ yarışmasında ödül almaya hak kazanan gazetecilerin isimlerini de Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç basın mensupları ile paylaştı. Mart ayında Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in de katılım sağlayacağı yarışmanın ödül töreninde ödül almaya hak kazanan gazetecilerin isimleri ise şu şekilde açıklandı; Röportaj Dalında Murat Ezgin “Tribün liderliğinden stadyum mimarlığına”, Haber Dalında İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Osman Arslan-Hüseyin Sakar “ Çöpten çıkan mutluluk”, Spor Dalında AA Muhabiri Selman Tur “ Tütün tarlasından dünya 5’inciliğine”, Yaşam Kategorisinde TRT Muhabiri Mehmet Şirin Yılmaz “ 80 yıldır aynı yastığı paylaşıyorlar”, Fotoğraf Dalında AA Muhabiri Muhyeddin Beyca “ Köyde tatil yapıp havuzda serinliyorlar”, Mansiyon Dalında İLKE Haber Ajansı Muhabiri Tarhan İrtem şeklinde açıklandı. Ayrıca Fox TV sunucu İsmail Küçükkaya, NTV sunucusu Seda Öğretir ve Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in de ulusal medya kapsamında başarılı gazeteciler olarak ödüllendirilecekleri belirtildi.

Pasta kesiminin ardından program son buldu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..
Gazetecilerin ekonomik açıdan çok zorlandıkları bir dönemden geçtiğini beli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=